Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στο δελτίο ειδήσεων του Action24: Ξεκίνησε ο ακήρυκτος “πόλεμος” μεταξύ της Τεχεράνης και της Ουάσιγκτον; Έτσι φαίνεται… [video]

Ο Μιχάλης Ιγνατίου στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24




Την ίδια στιγμή που το Ισραήλ σφυροκοπάει τη Λωρίδα της Γάζας και οι πάντες αναμένουν την ευρείας κλίμακας χερσαία επίθεση εναντίον του Χαμάς, όχι πολύ μακριά διεξάγεται ένας άλλος πόλεμος.

Οι Αμερικανοί κτυπούν βάσεις στη Συρία που υποστηρίζουν ότι ανήκουν στο Ιράν ή σε οργανώσεις που συνεργάζονται με την Τεχεράνη. Και οι Ιρανοί ή συνεργάτες τους στο Ιράκ και τη Συρία, κτυπούν από την πλευρά τους τις αμερικανικές δυνάμεις στις δύο χώρες.

Μου έκανε εντύπωση πρέπει να σου πω, ότι οι χθεσινές επιθέσεις, το βράδυ της Πέμπτης, χρειάστηκε να γίνουν με εντολή του Προέδρου Μπάιντεν, άρα θα μπορούσαμε να υποθέσουμε πως επρόκειτο για σοβαρούς στόχους.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο υποστηρίζει ότι καταστράφηκαν δυο εγκαταστάσεις στην ανατολική Συρία, τις οποίες χρησιμοποιούν οι Φρουροί της Επανάστασης. Αυτό και μόνο ίσως δικαιολογεί την ανάγκη της προεδρικής εντολής.

Αυτό το επίλεκτο σώμα του στρατού του Ιράν, συνεργάζεται με ισλαμικές οργανώσεις στη Συρία και το Ιράκ, που κτυπούν τα αμερικανικά στρατεύματα στις δύο χώρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διατηρούν δυνάμεις και στις δύο χώρες, που συνεργάζονται με Κούρδους και Άραβες στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν, ανακοίνωσε ότι τα «πλήγματα ακριβείας», όπως τα χαρακτήρισε, αποτελούν «νόμιμη άμυνα», και είναι «απάντηση στη σειρά συνεχιζόμενων και στην πλειονότητά τους αποτυχημένων επιθέσεων εναντίον αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού στο Ιράκ και στη Συρία.

Όπως είπε ο κ. Όστιν οι επιθέσεις έγιναν από παραστρατιωτικές οργανώσεις υποστηριζόμενες από το Ιράν».

Ο Αμερικανός υπουργός ανακοίνωσε δημόσια ότι έλαβε εντολή από τον κ. Μπάιντεν.

Ο εκπρόσωπος του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι μεταφέρθηκε ξεκάθαρο μήνυμα στον ανώτατο ηγέτη του Ιράν αγιατολά Αλί Χαμενεΐ,. Δεν θα πάω παραπέρα, είπε ο κ. Κίρμπι, αλλά επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για μήνυμα του ίδιου του Αμερικανού Προέδρου.

Ο κ. Μπάιντεν φέρεται να προειδοποίησε τον επικεφαλής του ιρανικού καθεστώτος εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης κατά των αμερικανικών στρατευμάτων. Οι Ιρανοί ή οι συνεργάτες τους πραγματοποίησαν 17 επιθέσεις εναντίον των Αμερικανών τις τελευταίες ημέρες.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας είπε και κάτι άλλο:

Ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε εντολή για τα πλήγματα «για να καταστεί σαφές πως οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν τέτοιες επιθέσεις και θα υπερασπιστούν τον εαυτό τους, το προσωπικό τους και τα συμφέροντά τους», σύμφωνα με τον κ. Όστιν.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ, ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΔΩ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ

ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΔΩ – ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΜΥΝΑΣ ΕΔΩ

Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου στην «Πρωινή Ζώνη»: Ο πόλεμος «ξεκίνησε» αλλά όχι στη Λωρίδα της Γάζας… Οι Αμερικανοί κτύπησαν ιρανικές θέσεις στη Συρία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: