H Ferrari του Αριστοτέλη Ωνάση βγαίνει στο σφυρί: Μοντέλο του 1967 – έναντι 550.000€ [video]

FILE PHOTO: Το αυτοκίνητο, πριν την αυριανή του δημοπρασία, έχει αποκατασταθεί και συντηρηθεί  από την Bobileff Motorcar Company στο Σαν Ντιέγκο. Screenshot via YouTube@ListingVideos/




Αυτή η Ferrari 330 GTC του 1967 πουλήθηκε «του κουτιού» στο Μονακό στον Έλληνα μεγιστάνα Αριστοτέλη Ωνάση, γνωστό λάτρη των πολυτελών αυτοκινήτων.

Ωστόσο, ο Ωνάσης στα τέλη του 1968 την πούλησε στον Μιλανέζο αντιπρόσωπο M. Gastone Crepaldi, ο οποίος με τη σειρά του την μεταπώλησε στον Αμερικανό διανομέα Luigi Chinetti.

 

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο έμεινε για καιρό  στη Νέα Υόρκη και την Πενσυλβάνια και παρέμεινε αχρησιμοποίητο σε αποθήκη για περίπου 30 χρόνια πριν αγοραστεί από τον σημερινό πωλητή του, το 2020.

Φυσικά το αυτοκίνητο, πριν την αυριανή του δημοπρασία, έχει αποκατασταθεί και συντηρηθεί  από την Bobileff Motorcar Company στο Σαν Ντιέγκο.

Η αποκατάσταση περιελάμβανε  επαναβαφή στην αρχική απόχρωση του Rosso Cina, μια ανανέωση του μαύρου δερμάτινου εσωτερικού, και ανανεώσεις του κινητήρα 4,0-λίτρων Colombo V12 και του πεντατάχυτου μηχανικού κιβωτίου .

Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν δισκόφρενα με υποβοήθηση υποπίεσης, ανεξάρτητη ανάρτηση τεσσάρων τροχών, ζάντες αλουμινίου 14” Campagnolo με κεντρική κλειδαριά, καλύμματα πάνελ από ανοξείδωτο χάλυβα, προστατευτικό μάσκας, δερμάτινο τιμόνι και ταμπλό, κλιματισμό, ηλεκτρικά παράθυρα και ένα ραδιόφωνο Blaupunkt.

Σε αυτή τη μορφή η Ferrari  330 GTC προσφέρεται τώρα προς  πώληση στην Καλιφόρνια.

H μεγαλύτερη τρέχουσα προσφορά μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 550.000€.

 

 

Με πληροφορίες από bringatrailer.com

 

Ο μαγικός κόσμος των μανιταριών της αγγλικής εξοχής μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Max Mudie [εικόνες]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: