Εν αναμονή και άλλων Ελλήνων από το Ισραήλ: «Τρομακτική η κατάσταση στο Τελ Αβίβ» λέει Ισραηλινή που έφυγε με τα τρία παιδιά της [video]

Residents view destroyed vehicles and structures in Tel Aviv, Israel, 08 October 2023, following overnight Hamas rocket attacks. Rocket barrages were launched from the Gaza Strip as of early 07 October in a surprise attack claimed by the Islamist movement Hamas. EPA, ABIR SULTAN




Νέες πτήσεις αναμένονται από το Ισραήλ στο Ελευθέριος Βενιζέλος με Έλληνες ανάμεσα στους επιβάτες. Χθες έφθασαν οι πρώτοι 81 και οι μαρτυρίες τους καθηλώνουν για τα όσα έζησαν τα τελευταία 24ωρα.

Συνολικά 149 Έλληνες βρίσκονταν στο Ισραήλ και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών βρίσκεται σε συνεχείς επικοινωνίες για τον επαναπατρισμό τους.

Προς το παρόν οι περισσότεροι που καταφθάνουν εδώ έχοντας την Αθήνα ως ενδιάμεσο προορισμό είναι υπήκοοι άλλων χωρών που δεν κρύβουν το φόβο τους για όσα είδαν στο Ισραήλ.

Όπως μια οικογένεια από το Ισραήλ που πάει στη Βιέννη αναζητώντας ασφάλεια και προς το παρόν παραμένει εδώ καθώς ακυρώνονται συνεχώς πτήσεις.

 




«Είναι πολύ δύσκολα τώρα στο Ισραήλ. Έχουμε τρία μικρά παιδιά. Το Σάββατο πρωί ακούσαμε τις σειρήνες και τρέξαμε στα καταφύγια. Ήταν τρομακτικό. Έχουμε πολλούς συγγενείς πίσω. Ευτυχώς βρήκαμε πτήση για Αθήνα, σήμερα θα μείνουμε εδώ το βράδυ» είπε μια κάτοικος του Τελ Αβιβ στη ρεπόρτερ της ΕΡΤ Μαίρη Σκανδάλη.

Στα αεροδρόμια εκτυλίσσονται συγκινητικές σκηνές. Όσοι κατάφεραν να εγκαταλείψουν το Ισραήλ, πέφτουν στην αγκαλιά αγαπημένων προσώπων, με τη σκέψη σε συγγενείς και φίλους που άφησαν πίσω, ενώ συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των Ελλήνων που επέστρεψαν.




«Έπεσε η ρουκέτα 80 μέτρα από εκεί που έμενα, κατεδαφίστηκε πολυκατοικία και οι διπλανές πολυκατοικίες. Τρομοκρατηθήκαμε.» περιγράφει ο Γιάννης Γκουρλεντές. Πολύ κοντά στο σπίτι που βρισκόταν στο κέντρο του Τελ Αβίβ μια ρουκέτα ισοπέδωσε ένα οικοδομικό τετράγωνο.

Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένονται άλλες δύο πτήσεις από Ισραήλ.

Πηγή: ertnews

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: