Εκλεισαν οι κάλπες: Στις 22:00 βράδυ τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα για τις 13 περιφέρειες και τους 6 μεγάλους δήμους* Live

Στιγμιότυπο από τις εκλογές ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ Α/STR




Έκλεισαν στις 19:00 οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών και πλέον αρχίζει η διαλογή των ψήφων.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε όσα εκλογικά τμήματα υπάρχουν ουρές εκλογέων που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν έγκαιρα, οι κάλπες μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές για διάστημα έως και δύο ώρες, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη διαδικασία καταμέτρησης ψήφων στα υπόλοιπα τμήματα.

Από το υπουργείο Εσωτερικών και την εταιρεία Singular Logic εκτιμάται ότι ασφαλή εικόνα για τις 13 περιφέρειες και για τους 6 μεγαλύτερους δήμους (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πατρέων, Ηρακλείου Κρήτης, Πειραιώς και Λαρισαίων) θα έχουμε περί τις 22:00.

Χωρίς σοβαρά προβλήματα και με ομαλή αν και μειωμένη σε σχέση με τις βουλευτικές εκλογές ροή διεξήχθη από τις 7 το πρωί η διαδικασία για τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ανά την Ελλάδα.

Η συμμετοχή στις 5: 30 το απόγευμα ανερχόταν στο 44,6%, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος.

Τα αποτελέσματα των σημερινών αυτοδιοικητικών εκλογών εκλογών θα «ανεβαίνουν» στην ιστοσελίδα ekloges.ypes.gr, καθώς όπως συμβαίνει σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες των τελευταίων ετών, οι ιθύνοντες της Singular Logic θα ενημερώνουν συνεχώς τη σελίδα μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

19: 49: Πρώτες εκτιμήσεις από το επιτελείο Μπακογιάννη

Για μεγάλη δυναμική και ιδιαίτερα μεγάλη διαφορά κάνουν λόγο στο επιτελείο Μπακογιάννη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η διαφορά αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η νίκη να κλειδώσει από τον α’ γύρο.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: