Χάθηκε το μέτρημα: Αίφνης νεκρός και 3ος διευθυντής του ρωσικού κολοσσού Lukoil * Δεκάδες οι μυστήριοι θάνατοι επιχειρηματιών από ενάρξεως του πολέμου Πούτιν [videos]

FILE PHOTO: Το μακρύ χέρι των μυστικών υπηρεσιών του Κρεμλίνου “βλέπουν” σχολιαστές πίσω από τους μυστήριους, ξαφνικούς θανάτους δεκάδων Ρώσων επιχειρηματιών από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Screenshot via YouTube@Α Current Affair/




Η Lukoil, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου της Ρωσίας , ανακοίνωσε χθες ότι ο πρόεδρός της πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία 66 ετών.

Είναι ο τρίτος ξαφνικός θάνατος κορυφαίου διευθυντικού στελέχους  της Lukoil τους τελευταίους 18 μήνες. 

«Με βαθιά λύπη ανακοινώνουμε τον ξαφνικό θάνατο του Βλαντιμίρ Ιβάνοβιτς Νεκράσοφ», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπό της. «Σύμφωνα με το προκαταρκτικό συμπέρασμα των γιατρών, ο θάνατος επήλθε ως αποτέλεσμα οξείας καρδιακής ανεπάρκειας».

Ο Νεκράσοφ είχε εργαστεί επί δεκαετίες στη βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Είχε διατελέσει επίσης πρώτος αντιπρόεδρος της Lukoil και σύμβουλος του προέδρου της εταιρείας, προσθέτει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.

Το Reuters ανέφερε ότι η εταιρεία αρνήθηκε περαιτέρω σχόλια σχετικά με τον θάνατο του Νεκφράσοφ.

  • Ο άμεσος προκάτοχός του, Ραβίλ Μαγκάνοφ, πέθανε λίγο πριν από ένα χρόνο αφού έπεσε από το παράθυρο νοσοκομείου στο οποίο νοσηλευόταν στη Μόσχα, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ανεπιβεβαίωτα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι εκείνη ακριβώς την ημέρα είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο ο Πούτιν.

Ο θάνατος του Μαγκάνοφ επιβεβαιώθηκε από τη Lukoil τον Σεπτέμβριο του 2022 με δήλωση που ανέφερε ότι «έφυγε από τη ζωή μετά από σοβαρή ασθένεια», αλλά δεν έκανε καμία αναφορά σε πτώση.

Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Μάιο του 2022, ένας άλλος κορυφαίος διευθυντής πέθανε μετά από μια συνάντηση με ντόπιους σαμάνους….σε απομακρυσμένη περιοχή στη Μόσχα.

Η Lukoil, η οποία παράγει περισσότερο από το 2% του παγκόσμιου αργού πετρελαίου και απασχολεί περισσότερους από 100.000 εργαζομένους, έγινε πρωτοσέλιδο τον Μάρτιο του 2022 υιοθετώντας – πράγμα σπάνιο για ρωσικές εταιρίες – δημόσια θέση κατά της εισβολής Πούτιν στην Ουκρανία.

Σε μια δήλωση προς τους μετόχους, τους πελάτες και το προσωπικό, το διοικητικό συμβούλιο της Lukoil απηύθυνε τότε δημόσια έκκληση «για τον συντομότερο τερματισμό της ένοπλης σύγκρουσης» στην Ουκρανία.

«Εκφράζουμε την ειλικρινή μας ενσυναίσθηση για όλα τα θύματα, που πλήττονται από αυτή την τραγωδία», ανέφερε. «Υποστηρίζουμε σθεναρά μια διαρκή κατάπαυση του πυρός και μια διευθέτηση των προβλημάτων μέσω σοβαρών διαπραγματεύσεων και διπλωματίας».

Τουλάχιστον 20 εξέχοντες Ρώσοι επιχειρηματίες πέθαναν ξαφνικά τους μήνες μετά την εισβολή με τις επίσημες εκδοχές να μιλούν για σοβαρές ασθένειες, αυτοκτονίες, ενδοοικογενειακή βία, πτώση ελικοπτέρων, ένας μάλιστα ειπώθηκε ότι έπεσε από βάρκα καθώς ψάρευε…

Αρκετοί απ’ αυτούς είτε είχαν εκφράσει “επιφυλάξεις” ή “αντιρρήσεις” για την εισβολή στην Ουκρανία, είτε βρίσκονταν για άγνωστους λόγους στη δυσμένεια του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Οι ειδήσεις αυτές από ένα σημείο και μετά αντιμετωπίζονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως δολοφονίες από το “μακρύ χέρι” των μυστικών υπηρεσιών του Κρεμλίνου.

Με πληροφορίες από CNN

 

Ο πόλεμος Ισραήλ- Χαμάς βάζει φωτιά και στην ενέργεια: Φόβοι για πετρελαϊκή κρίση παρόμοια με αυτή της δεκαετίας του 1970 εάν επιδεινωθεί η κατάσταση

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: