Τρούμαν Καπότε: Άγνωστη ημιτελής ιστορία του από τις αρχές της δεκαετίας του 1950 δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά [videos]

FILE PHOTO: Ο Τρούμαν Καπότε. Screenshot via YouTube@ Johnny Carson/




Μία άγνωστη ιστορία του Τρούμαν Καπότε γραμμένη με μολύβι που βρέθηκε μέσα σε σημειωματάριο δημοσιεύθηκε σήμερα σε λογοτεχνικό περιοδικό.

Είναι γνωστό ότι ο Αμερικανός συγγραφέας άφηνε ανολοκλήρωτα και αδημοσίευτα έργα.

Σύμφωνα με το Associated Press,  την ιστορία εντόπισε ο υπεύθυνος σύνταξης του περιοδικού The Strand, Άντριου Γκάλι στη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ μέσα σε ένα παλιό σημειωματάριο.

 

  • Η ιστορία με τίτλο «Another Day In Paradise» γράφτηκε από τον συγγραφέα, όταν ζούσε στη Σικελία, τη δεκαετία του 1950.

Ο Τρούμαν Καπότε ήταν 20 ετών και ανερχόμενο αστέρι όταν μετακόμισε από την πόλη της Νέας Υόρκης στην Ταορμίνα της Σικελίας το 1950 και εγκαταστάθηκε στη βίλα Fontana Vecchia, ιδιοκτησίας του συγγραφέα Ντ. Χ. Λόρενς.

Η ιστορία απογοήτευσης και παγίδευσης που δημοσιεύθηκε στο νέο τεύχος του περιοδικού The Strand είναι ημιτελής.

Το περιοδικό The Strand έχει εκδώσει σπάνια έργα των Έρνεστ Χέμινγουεϊ, Τζον Στάινμπεκ και πολλών άλλων.

Ο Τρούμαν Καπότε (Truman Garcia Capote, 30 Σεπτεμβρίου 1924 – 25 Αυγούστου 1984) ήταν Αμερικανός συγγραφέας, γνωστός κυρίως για τη νουβέλα Πρόγευμα στο Τίφανις (1958) και το μυθιστόρημα Εν Ψυχρώ (1966).

Θεωρείται ένας από τους σημαντικούς συγγραφείς του 20ού αιώνα, ο οποίος απέκτησε μεγάλη φήμη στη διάρκεια της ζωής του, τόσο μέσα από το έργο του όσο και μέσα από την κοινωνική του ζωή.

Στα τελευταία χρόνια της ζωής του απομονώθηκε, πιθανώς εξαιτίας της απόρριψης πολλών φίλων του και υιοθέτησε μία άκρως εκκεντρική συμπεριφορά στις δημόσιες εμφανίσεις του, ενδεχομένως απόρροια του αλκοολισμού και της κατάχρησης άλλων ναρκωτικών ουσιών.

Το τελευταίο λογοτεχνικό έργο του, που δημοσιεύθηκε ενώ βρισκόταν στη ζωή, ήταν η συλλογή διηγημάτων Μουσική για χαμαιλέοντες (Music for Chameleons), το 1980.

Πέθανε στις 25 Αυγούστου 1984, ύστερα από υπερβολική δόση χαπιών, σε ηλικία 59 ετών.

Ο θάνατός του συνέβη στην οικία της φίλης του, Τζοάν Κάρσον, πρώην συζύγου του Τζόνυ Κάρσον, στις τηλεοπτικές εκπομπές του οποίου ήταν συχνά καλεσμένος ο Καπότε.

Δείτε μια από αυτές:

 

 

Mε πληροφορίες από AΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: