Σιβυλλική ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου στο facebook ερμηνεύεται ως στήριξη στον Στέφανο Κασσελάκη

Φωτογραφία από το facebook του κ. Αντ. Λιάκου




Υπέρ της υποψηφιότητας Κασσελάκη φαίνεται να συνηγορεί ο πανεπιστημιακός Αντώνης Λιάκος.

Με ανάρτησή του στο facebook, καίτοι δεν τον κατονομάζει, ο κ. Λιάκος κάνει δυο – τρεις αναφορές με τις οποίες φαίνεται να διάκειται ευμενώς προς τον νέο υποψήφιο.

Στην ανάρτησή του μιλά για μια «καινούρια ιδέα που «στην αρχή μπορεί να φαίνεται παράφωνη», για «ανανέωση που μπορεί να πρέλθει από το ρίσκο» και καταλήγει ότι «οι εσωκομματικές εκλογές στο Σύριζα μπορεί, θα πρέπει να μην αφορούν μόνο τον ίδιο, αλλά τους προσανατολισμούς της ελληνικής κοινωνίας».

Παραθέτουμε την ανάρτηση του κ. Λιάκου και όποιος κατάλαβε – κατάλαβε

«Δεν αρκεί να λέμε το αναμενόμενα σωστό
Όταν δίδασκα στο πανεπιστήμιο, τους επιμελείς φοιτητές που μου έδιναν σωστές απαντήσεις -αναμενόμενα σωστές απαντήσεις- είναι αλήθεια πως τους βαριόμουν λίγο. Παρατηρούσα ότι επειδή είχαν κερδίσει την αναγνώριση του καλού φοιτητή, δίσταζαν να ρισκάρουν το πρεστίζ τους με νέες ιδέες, οι οποίες μπορεί να αποδεικνύονταν και λάθος. Κι όμως μια καινούργια ιδέα στην αρχή φαίνεται παράφωνη. Δεν λέω, μπορεί να συνεχίσει έτσι και να χαθεί. Όμως η ανανέωση μπορεί να προέλθει από το ρίσκο, όχι από την επιβεβαίωση των κεκτημένων. Προφανώς άλλος ο ρόλος ενός εκπαιδευτικού και άλλος εκείνος του πολιτικού. Αλλά από την πλευρά του πολίτη, το ζήτημα δεν είναι να ακούσουμε κάτι αναμενόμενα σωστό και αριστερό, αλλά κάτι που να μας προκαλέσει την προσοχή, ενδεχομένως κάτι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Ο ελληνικός ριζοσπαστισμός, είτε το 1981, είτε το 2015, προσπάθησε να αλλάξει την πολιτική ατζέντα στην Ελλάδα, αλλά γρήγορα αντιλήφθηκε τα όριά του. Η Ελλάδα βρίσκεται στο δυτικό κόσμο και στην ΕΕ. Επομένως χαράζει πολιτική στο πλαίσιο αυτό.

Και ο Μητσοτάκης δρα ως καλός μαθητής σε αυτό το πλαίσιο (με τις απαραίτητες ιδιοτελείς προσαρμογές). Πώς μπορεί το κόμμα της Αριστεράς να συγκροτήσει μια νέα ατζέντα; Θεωρώντας ότι το πλαίσιο αυτό είναι αρκετά ευρύχωρο για το πρόγραμμά του, ή ότι είναι πολύ στενό; Χρειάζονται απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα, ακόμη και παράφωνες που θα βάλουν τον συλλογικό νου σε κίνηση και αναζήτηση. Οι εσωκομματικές εκλογές στο Σύριζα μπορεί, θα πρέπει να μην αφορούν μόνο τον ίδιο, αλλά τους προσανατολισμούς της ελληνικής κοινωνίας. Στο κάτω-κάτω εκεί θα κριθεί το παιχνίδι.

Νέο βίντεο Κασσελάκη για τον αν είναι «φυτευτός» από Αμερικανούς, Μπάιντεν ή Αλέξη Τσίπρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: