Σύσκεψη για την κακοκαιρία στο Μαξίμου: Είναι ίσως η μεγαλύτερη νεροποντή που γνώρισε ποτέ η χώρα φέρεται να είπαν μετεωρολόγοι στον πρωθυπουργό

Πεσμένο μηχανάκι σε πλημμυρισμένο δρόμο στο Βόλο, την Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΤΖΗΠΟΛΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ




Σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία υπό τον Πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με την παρουσία Υπουργών, αλλά και Μετεωρολόγων και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, (με τηλεδιάσκεψη).

Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι πιθανώς είναι η μεγαλύτερη νεροποντή που είχαμε ποτέ στη χώρα με πολύ περισσότερο νερό από αυτό που έπεσε στον «Ιανό» επίσημαίνοντας ότι συνήθως τέτοια φαινόμενα συμβαίνουν Οκτώβριο – Νοέμβριο.

Έγινε ενημέρωση από τους συμμετέχοντες υπουργούς, τον κ. Αγοραστό, μετεωρολόγους και ΠΣ συζητήθηκε ο συντονισμός για τις επόμενες δύσκολες ώρες καθώς το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη (εξασφάλιση ανοικτών δρόμων προς νοσοκομεία και κρίσιμες υποδομές, φιλοξενία ανθρώπων όπου χρειάζεται κλπ).

Όλες οι δυνάμεις (Πυροσβεστικής – αστυνομίας κλπ) επιχειρούν από το πρωί για απεγκλωβισμούς κλπ και συνεχίζουν να είναι στο δρόμο.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει οι πολίτες να ακολουθούν πάντα τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να ακολουθούν τα μηνύματα του 112.

Mε πληροφορίες από ΕΡΤ

Μεγάλη ένταση στη δίκη για το Μάτι: Δεν είπαμε για νεκρούς στη συνέντευξη παρουσία Τσίπρα γιατί είχαμε «ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες» κατέθεσε ο Νίκος Τόσκας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: