Mπλεξίματα για τον πρόεδρο Μπάιντεν: Ξεκινά έρευνα σε βάρος του από την Βουλή των Αντιπροσώπων για κατάχρηση εξουσίας και διαφθορά [βίντεο]

FILE PHOTO: Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Κέβιν Μακάρθι. EPA/SHAWN THEW




Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Ρεπουμπλικάνος Κέβιν Μακάρθι δήλωσε σήμερα ότι τάσσεται υπέρ της έναρξης έρευνας για πρόταση μομφής κατά του Δημοκρατικού προέδρου Τζο Μπάιντεν

«Δίνω εντολή σε επιτροπές της Βουλής μας να ξεκινήσουν μια επίσημη έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Τζο Μπάιντεν», είπε ο ΜακΚάρθι σε δημοσιογράφους, δηλώνοντας ότι ο Αμερικανός πρόεδρος είπε «ψέματα» στον αμερικανικό λαό για τις αμφιλεγόμενες υποθέσεις του γιου του (Χάντερ Μπάιντεν) στο εξωτερικό.

Η κίνηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων πιέσεων από τα δεξιά του κόμματοςνα προχωρήσει η έρευνα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων από την  ακροδεξιά που απείλησαν να εκδιώξουν τον Μακάρθι από την προεδία της Βουλής  εάν δεν προχωρήσει αρκετά γρήγορα σε έρευνα παραπομπής.

«Πρόκειται για καταγγελίες για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση και διαφθορά», είπε ο Ρεπουμπλικανός Μακάρθι  από το γραφείο του στο Καπιτώλιο.

«Χρειάζεται περαιτέρω έρευνα από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. Γι’ αυτό σήμερα δίνω εντολή στην επιτροπή της Βουλής μας να ξεκινήσει επίσημη έρευνα για την παραπομπή του προέδρου Τζο Μπάιντεν».

Οι έρευνες υπό την ηγεσία της Βουλής δεν έχουν ακόμη παράσχει καμία άμεση απόδειξη ότι ο πρόεδρος επωφελήθηκε οικονομικά από τις εξωτερικές επιχειρηματικές συναλλαγές του Χάντερ Μπάιντεν.




Με πληροφορίες από Reuters-AFP-CNN
Ουάσιγκτον, United States

Σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού: Η φονικότερη χερσαία δίοδος μεταναστών στον κόσμο [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: