Ο Γκατούζο επιστρέφει στην Ελλάδα ως προπονητής της Μαρσέιγ: Κοντά στην έξοδο και ο προπονητής του Άγιαξ

File Photo epa10440533 (FILE) – Gennaro Gattuso reacts during the Spanish LaLiga soccer match between Valencia CF and UD Almeria at Mestalla stadium in Valencia, eastern Spain, 23 January 2023 EPA/Biel Alino




Ο Τζενάρο Γκατούζο έφτασε στη Μασσαλία και το απόγευμα της Τετάρτης πρόκειται να διευθύνει την πρώτη του προπόνηση της Μαρσέιγ, όπως αναφέρει η γαλλική ιστοσελίδα rmc.

Η ομάδα της Μασσαλίας, εκ ων αντιπάλων της ΑΕΚ στον 2ο όμιλο του Europa League, ομάδα που απέκλεισε ο Παναθηναϊκός στην γ’ προκριματική φάση του Champions League, έχει έρθει σε συμφωνία με τον Ιταλό προπονητή, κάτι που θα επισημοποιηθεί με ανακοίνωση μέσα στις επόμενες ώρες.

Περνώντας από τους πάγκους της Σιόν (παίκτης-προπονητής), Παλέρμο ΟΦΗ, Πίζας, Μίλαν, Νάπολι, για λίγο της Φιορεντίνα και σε εκείνο της Βαλένθια, ο 45χρονος προπονητής, ο οποίος το καλοκαίρι είχε… ακουστεί και για τον πάγκο του Ολυμπιακού, θα διαδεχθεί στη Μαρσείγ τον Μαρθελίνο, τον Ισπανό που επίσης φέρεται να απασχόλησε τους «ερυθρόλευκους».

Νεότερη ενημέρωση: Πράγματι η Μαρσέιγ  επισημοποίησε απόψε (27/9) την πρόσληψη του Ιταλού προπονητή Τζενάρο Γκατούζο, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Ισπανό Μαρσελίνο, που παραιτήθηκε πριν από μια εβδομάδα.

«Είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που γίνομαι μέλος της Μαρσέιγ. Ένας σύλλογος και ένα στάδιο, το “Orange Vélodrome”, στο οποίο είχα την ευκαιρία να εξελιχθώ ως ποδοσφαιριστής και να γίνω διάσημος σε όλη την Ευρώπη για το πάθος και τη ζέση που πήγαζε μέσα από αυτό», δήλωσε ο 45χρονος Ιταλός στην ανακοίνωση της ομάδας.

ΑΕΚ και Μαρσέιγ θα αναμετρηθούν στις 26 Οκτωβρίου στο Βελοντρόμ και στις 9 Νοεμβρίου στην OPAP Arena.

Κοντά στην έξοδο και ο προπονητής του Άγιαξ

Συνεχίζονται οι αποχωρίσεις στον Άγιαξ, αφού σήμερα ο Πιερ Ερίγκα ανακοίνωσε την απόφασή του να παραιτηθεί από πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου του ολλανδικού συλλόγου, κάτι που θα κάνει επίσημα στις 2 Οκτωβρίου.

«Ειδικά όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, νομίζω ότι πρέπει να είσαι εκεί ως επόπτης», είπε σήμερα (27/9) λίγο πριν την επανέναρξη του αγώνα με τη Φέγενορντ, ο οποίος διακόπηκε την Κυριακή.

«Αλλά δεν είμαι κουφός στην κριτική και δεν είμαι τυφλός στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα ο Άγιαξ. Για αυτόν τον λόγο αποφάσισα να κάνω χώρο για έναν νέο πρόεδρο. Έχω δουλέψει σκληρά για τον σύλλογο. Θα συνεχίσω να ακολουθώ τον Άγιαξ ως οπαδός και ελπίζω ότι η αθλητική απόδοση σύντομα θα επιστρέψει στο επίπεδο που επιθυμεί ο Άγιαξ», πρόσθεσε.

Όπως είναι γνωστό η αγωνιστική κρίση που διανύει ο Αγιαξ από την αρχή της σεζόν, είχε ως συνέπεια να παραιτηθεί τη Δευτέρα ο Σβεν Μίσλιντατ από την θέση του διευθυντή ποδοσφαίρου του «Αίαντα», ενώ προς την π΄ροτα της εξόδου βαδίζει και ο προπονητή του, Μόρις Στέιν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μασαλία, Γαλλία / Άμστερνταμ, Ολλανδία 

Aπό την κορυφή του κόσμου στην «ταπεινή Μπουντεσλίγκα»: Με παγκόσμιους πρωταθλητές στο παρκέ το μπάσκετ προσπαθεί να κερδίσει τους γερμανούς φιλάθλους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: