Ο Ταγίπ Ερντογάν ακύρωσε τη συνάντηση με τον Αντόνιο Γκουτέρες με ψευτοδικαιολογία: Δεν θα τον συναντήσει, θα στείλει τον Χακάν Φιντάν, στο τέλος της εβδομάδας…

FILE PHOΤΟ: Secretary-General of the United Nations Antonio Guterres addresses the delegates during the 78th session of the United Nations General Assembly at the United Nations Headquarters in New York, New York, USA, 19 September 2023. EPA/JUSTIN LANE




Ο ισλαμιστής πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ακύρωσε την τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη συνάντηση του με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), Αντόνιο Γκουτέρες.

Τα παραπάνω δήλωσε στην Hellas Journal σοβαρή διπλωματική πηγή στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Η εξελιξη αυτή είναι αρνητική για την Κύπρο, καθώς αναμενόταν να αποφασίσει ο Τούρκος “Σουλτάνος” για τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

Ως δικαιολογία, η τουρκική πλευρά πρόβαλε τη δήθεν “σύγκρουση” στο πρόγραμμα (conflict on schedule) του Τούρκου προέδρου. Όπως είναι φανερό η δικαιολογία είναι έωλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, ο Ερντογάν εκνευρίστηκε με τις αναφορές του κ. Γκουτέρες για τον φίλο του, τον αυταρχικό Βλαντιμίρ Πούτιν. Και ένα άλλο πρόβλημα ήταν η αποτυχία συμφωνίας για τα σιτηρά, για την οποία φαίνεται ότι κατηγορεί τον Γ.Γ. του ΟΗΕ.

Η συνάντηση είχε προγραμματιστεί εδώ και εβδομάδες για χθες Δευτέρα, στις 1.50 μ.μ., στο ειδικό γραφείο του Γενικού Γραμματέα, στον 27ο όροφο. Λίγα λεπτά πριν τη συνάντηση ανακοινώθηκε στη Γραμματεία του ΟΗΕ ότι ο Ερντογάν δεν μπορεί να παραστεί, μας είπε η πηγή

Σύμφωνα με πληροφορίες της Hellas Journal, η τουρκική πλευρά ρωτήθηκε αν επιθυμεί να οριστεί ξανά η συνάντηση, και η απάντηση ήταν αρνητική. Έτσι συμφωνήθηκε να οριστεί τετ-α-τετ του Αντόνιο Γκουτέρες με τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Αυτά είναι μέχρι στιγμής τα γεγονότα.

Περισσότερα σε λίγο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: