Ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας ισχυρίστηκε ότι οι δηλώσεις του Αζέρου Προέδρου είναι «ένδειξη για κάτι»: Υπονοεί για κίνηση παράνομης αναγνώρισης του κατοχικού καθεστώτος

Ο Αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Τζεβντέτ Γιλμάζ, χειροκροτά. Φωτογραφία Cevdet Yılmaz, @_cevdetyilmaz




Εξαιρετικά πολύτιμη είναι η δήλωση του Προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ πρόσφατα για τη σημαία του ψευδοκράτους που θα κυματίζει σε συνάντηση του ΟΤΚ στο Μπακού, ισχυρίστηκε ο Τούρκος Αντιπρόεδρος, Τζεβντέτ Γιλμάζ.

Υποστήριξε ότι «αυτό είναι σημάδι για κάτι. Η (παράνομη) “τδβκ” θα δραστηριοποιηθεί στον κόσμο την επόμενη περίοδο και θα ανοίξει διάφορους διαύλους».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τουρκοκυπριακός Τύπος αναφέρει ότι σε συνέντευξή του στον «Μπαϊράκ» ο Γιλμάζ είπε ότι το ψευδοκράτος αντιμετωπίζει δήθεν μια «απάνθρωπη απομόνωση».

«Πρόκειται για μια κατάσταση που δεν μπορεί να εξηγηθεί με κανέναν τρόπο. Αυτά θα εξαφανιστούν το ένα μετά το άλλο. Βρισκόμαστε πλέον σε έναν νέο κόσμο. Σε έναν τέτοιο κόσμο, αναδεικνύεται καλύτερα η αδικία των εμπάργκο και των απομονώσεων που επιβάλλονται στην (παράνομη) “τδβκ”. Ελπίζω ότι οι δραστηριότητες στο Αζερμπαϊτζάν θα παίξουν το ρόλο τους ως ένα καλό σημάδι υπό αυτή την έννοια».

Η Τουρκία, είπε, θα είναι η ανερχόμενη δύναμη του 21ου αιώνα και πρόσθεσε ότι η ενίσχυση της Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί μαζί με την ενίσχυση του ψευδοκράτους, το οποίο λαμβάνει τη θέση του στον τουρκικό κόσμο, κι αυτό έχει μεγάλη σημασία και για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, ισχυρίστηκε ο Τούρκος αντιπρόεδρος

ΚΥΠΕ – Λευκωσία, Κύπρος

Κοινή αεροναυτική άσκηση Κύπρου, Γαλλίας, Ελλάδας και Ιταλίας: Για πρώτη φορά επιχειρήσεις εκκένωσης αμάχων

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: