Κανονικά προχωρά η ουκρανική αντεπίθεση, λένε οι ΗΠΑ: Κι έρχονται προσεχώς τα «τρομακτικά» τανκς Abrams, οπότε… [videos]

O Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, στην συνάντηση για την Ουκρανία στην βάση του Ραμστάιν, στη Γερμανία. EPA/RONALD WITTEK




Η ουκρανική αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων «συνεχίζεινα εξελίσσεται κανονικά», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών Λόιντ ‘Οστιν κατά την έναρξη συνόδου των συμμάχων της Ουκρανίας στην Γερμανία.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου ανακοίνωσε επίσης ότι τα αμερικανικά τανκς Abrams που η Ουάσινγκτον έχει υποσχεθεί στο Κίεβο «θα εισέλθουν προσεχώς στην Ουκρανία».

Τα αμερικανικά τανκς θα είναι εξοπλισμένα με πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου 120 mm που προμηθεύουν οι ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ουάσιγκτον.

Τα πυρομαχικά αυτά έχουν ικανότητα διάτρησης της θωράκισης, αλλά έχουν προκαλέσει  συζήτηση λόγω των κινδύνων που απορρέουν από την τοξικότητά τους για τους στρατιώτες και τον πληθυσμό.

 

 

Η διεθνής σύνοδος στην αμερικανική αεροπορική βάση του Ραμστάιν στην νότια Γερμανίας συγκεντρώνει περί τις πενήντα χώρες και έχει ως στόχο τον συντονισμό της παροχής της στρατιωτικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής.

Είναι η πρώτη στην οποία συμμετέχει ο νέος υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ρουστέμ Ουμέροφ.

  • «Ρουστέμ, ανυπομονώ να συνεργασθώ στενά μαζί σου και με την ομάδα σου και γνωρίζω ότι αυτό ισχύει για όλους εδώ», δήλωσε ο Λόιντ Οστιν ανοίγοντας τις εργασίες της συνόδου.

Ταυτόχρονα από την Κοπεγχάγη, το πρακτορείο Ritzau ανακοίνωσε ότι η Δανία θα προμηθεύσει με επιπλέον 45 τανκς την Ουκρανία, επικαλούμενο δηλώσεις του δανού υπουργού Αμυνας Τρουλς Λουντ Πούλσεν.

Η δωρεά της Δανίας θα περιλαμβάνει 30 τανκς 30 Leopard 1 και 15 T-72.

 

Με πληροφορίες από AFP-Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Ραμστάιν, Germany

Διέρρηξαν τη ρωσική γραμμή άμυνας κοντά στην Μπαχμούτ οι Ουκρανοί: Λυσσώδεις αιματηρές μάχες * Καταστράφηκαν 3 ρωσικές ταξιαρχίες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: