Η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Γκουτέρες σε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Στη συνάντηση που είχε χθες στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ αναφέρονται στα πρωτοσέλιδά τους όλες οι κυπριακές εφημερίδες σήμερα Σάββατο.

Αλλα θέματα που προβάλλονται αφορούν την οικονομία, το χαλλούμι, τους «κοριούς» για παρακολουθήσεις εγκληματιών, τις υπερωρίες αξιωματούχων, μεταξύ άλλων.

Η “Αλήθεια” υπό τον τίτλο “Συμφώνησαν για προσωπικότητα” γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο ΓΓ του ΟΗΕ και ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης συμφώνησαν στον διορισμό μιας προσωπικότητας που θα διερευνήσει τις προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών.

Αλλού γράφει ότι είναι εύθραυστη η ειρήνη για το χαλλούμι ΠΟΠ και σε για «deja vu» εντάσεων, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της συμφωνίας. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΔΗΣΥ επιρρίπτει ευθύνες στην Κυβέρνηση για ακρίβεια και μείωση ανάπτυξης.

Ο “Πολίτης” με τίτλο “Κανένα αισιόδοξο μήνυμα από τη συνάντηση με Γκουτέρες” γράφει στο κύριο του θέμα ότι ούτε το ορόσημο της Νέας Υόρκης έφερε την οποιαδήποτε αλλαγή δεδομένων στο Κυπριακό.

Σε άλλο του θέμα αναφέρει ότι μπαίνουν οι νόμιμοι «κοριοί» στα τηλέφωνα για παρακολούθηση εγκληματιών. Επίσης, γράφει για νέα μπλεξίματα για τον Αμερικανό Γερουσιαστή Ρ. Μενέντεζ και ότι του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δωροδοκία.

Ο “Φιλελεύθερος” στο κύριο του θέμα με τίτλο “Απέρριψε την πρόσκληση” γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ αρνήθηκε συνάντηση με ΓΓ ΟΗΕ και Χριστοδουλίδη στη Νέα Υόρκη.

Σε άλλο του δημοσίευμα γράφει ότι καταρρέει η τουριστική Περνέρα στον Πρωταρά και για κραυγή απόγνωσης από επιχειρηματίες της περιοχής. Αλλού γράφει ότι ο Υπ. Οικονομικών είπε “όχι” στα μέτρα για καύσιμα και ρεύμα.

Η “Χαραυγή” υπό τον τίτλο “Θολό παραμένει το τοπίο για διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης” γράφει ότι έστω και την υστάτη αναμένει νέα για τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Σε άλλο δημοσίευμα γράφει ότι υπογράφηκε η σύμβαση με ΤΕΠΑΚ για ανέγερση των φοιτητικών εστίων ‘Βερεγγάρια’. Αλλού αναφέρεται σε γαϊτανάκι ευθυνών στο Προεδρικό για υπερωρίες αξιωματούχων.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο “Τριμερής συνάντηση χρειάζεται για τον απεσταλμένο” γράφει ότι ο Πρόεδρος και ο Γκουτέρες είναι «στην ίδια γραμμή», ο Τ/κ Τατάρ απορρίπτει πρόταση για Κυπριακό. Αναφέρει αλλού ότι με πρόταση νόμου ο εκφοβισμός (bullying) θα καταστεί ποινικό αδίκημα. Γράφει επίσης ότι οργανώσεις ΛΟΑΤΚΙ στην Κύπρο κέρδισαν ευρωπαϊκό βραβείο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Τέλος εποχής: Ο Ρούπερτ Μέρντοχ αποσύρεται από τα media και παραδίδει τη σκυτάλη στον γιο του Λάκλαν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: