Η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραυλική επίθεση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, ισχυρίζεται η Μόσχα: Νεκροί από ρωσικούς βομβαρδισμούς

epa10856042 A woman reacts near the portraits of fallen servicemen at the street exhibition ‘Azov Regiment – Angels of Mariupol’ dedicated to defenders of the National Guard of Ukraine unit ‘Azov’ who died defending Mariupol from Russian forces, on Sophia Square in downtown Kyiv, Ukraine, 12 September 2023. EPA, SERGEY DOLZHENKO 27880




Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εξαπέλυσαν τις πρώτες πρωινές ώρες πυραυλική επίθεση εναντίον της Σεβαστούπολης, στη χερσόνησο της Κριμαίας, και η αντιαεροπορική άμυνας της Ρωσίας ενεργοποιήθηκε και ενεπλάκη για να την αποκρούσει, σύμφωνα με τον εγκατεστημένο από τη Μόσχα κυβερνήτη.

Ο Μιχαήλ Ραζβαζάγεφ, ο κυβερνήτης στη Σεβαστούπολη, λιμάνι που αποτελεί τη βάση του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, ανέφερε μέσω Telegram ότι η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιά σε «μη πολιτική εγκατάσταση».

Δεν έδωσε λεπτομέρειες. Δεν έχει υπάρξει αντίδραση από το Κίεβο.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 3 τραυματίστηκαν σήμερα από ρωσικούς βομβαρδισμούς στην περιφέρεια του Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Μια 84χρονη και ένας 71χρονος σκοτώθηκαν ενώ βρισκόντουσαν στο σπίτι τους στην πόλη Κρασνοχορίβκα, η οποία βρίσκεται δυτικά της πόλης Ντονέτσκ, και μια γυναίκα τραυματίστηκε στην ίδια επίθεση.

Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν από βομβαρδισμό στην πόλη Αβντιίβκα, προσθέτει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του γενικού εισαγγελέα.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση μέχρι στιγμής να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τις πληροφορίες αυτές. Η Ρωσία δηλώνει ότι δεν στοχοθετεί σκοπίμως αμάχους.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών καλεί τους εταίρους να ενισχύσουν την Ουκρανία με συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ δήλωσε σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, που δημοσιεύθηκε σήμερα, ότι το Βερολίνο θα ενθαρρύνει τους εταίρους του να στείλουν διαθέσιμα αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία για αυτόν τον χειμώνα.

«Πρέπει να απλώσουμε μια χειμερινή ασπίδα αεράμυνας πάνω από τις κρίσιμες υποδομές της Ουκρανίας», δήλωσε η Μπέρμποκ μετά την χθεσινή της επίσκεψή στο Κίεβο, προσθέτοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να επεκτείνει τη στήριξή της στο IRIS-T τους επόμενους μήνες

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Μόσχα, Russian Federation – Κίεβο, Ukraine – Βερολίνο, Germany

Διαρκείς οι απώλειες για τις Ρωσικές Ενοπλες Δυνάμεις ακόμη και εκτός Ουκρανίας: Συνετρίβη βομβαρδιστικό Su-24 στο Βόλγκογκραντ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: