Οι Ενοπλες Δυνάμεις αναλαμβάνουν ενεργό ρόλο στην περισυλλογή των νεκρών ζώων στη Θεσσαλία: Aνάρτηση Δένδια

FILE PHOTO Eικόνα από τις διασώσεις που κάνουν οι άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλία. ΓΕΕΘΑ- ΓΕΣ- ΓΕΑ- ΠΝ




Ενεργό ρόλο στην περισυλλογή των νεκρών ζώων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία, αναλαμβάνουν οι Ενοπλες Δυνάμεις. Αυτό έκανε γνωστό με ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Με εντολή του πρωθυπουργού ζήτησα από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο
να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις ενεργό ρόλο, σε συνεννόηση με τις αρμόδιες Αρχές, στην περισυλλογή νεκρών ζώων, με την τήρηση παράλληλα όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας για το προσωπικό.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας συνεχίζουν να συντρέχουν την ελληνική κοινωνία και τους δοκιμαζόμενους πολίτες στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κακοκαιρίας, όπου χρειαστεί».

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Με διαταγή του ΓΕΕΘΑ και κατόπιν εντολών της Ηγεσίας στο πλαίσιο διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας, συγκροτούνται άμεσα κλιμάκια αποκομιδής των νεκρών ζώων στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές.

Το ΓΕΕΘΑ συγκρότησε ειδική υγειονομική ομάδα, η οποία θα μεταβεί άμεσα στους επιλεγμένους χώρους αποκομιδής και θα αναλάβει το έργο της υγειονομικής επιτήρησης και υποστήριξης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων που θα εμπλακεί.

Το προσωπικό των ΕΔ που θα συνδράμει στον σκοπό αυτό θα φέρει τον προβλεπόμενο ατομικό εξοπλισμό προστασίας έναντι μολυσματικών βιολογικών παραγόντων.

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών το ΑΠΘ: Συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας, ποια είδη χρειάζονται

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: