Ευθεία βολή Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη: Δεν έχει καθαρή πολιτική πρόταση – Εγώ μπορώ να νικήσω τον Μητσοτάκη και όχι αυτός

Οι υποψήφιοι για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης παρευρίσκονται στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Κορυφώνεται στο προσκήνιο και το παρασκήνιο η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Φαβορί φαντάζει πλέον ο Στέφανος Κασσελάκης αλλά οι υποστηρικτές της Έφης Αχτσιόγλου αντιτείνουν ότι έχουν γίνει και μεγαλύτερες ανατροπές σε δεύτερους γύρους από τις 8 μονάδες που είναι σήμερα.

Στο μεταξύ, η ίδια η κυρία Αχτσιόγλου σε συνέντευξή της στον κομματικό ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο 105,5 ουσιαστικά εξαπέλυσε ευθεία επίθεση κατά του συνυποψηφίου της, κατηγορώντας τον ότι δεν έχει διατυπώσει καθαρή πολιτική θέση.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει τις συσκέψεις του, στις οποίες καθημερινά διευρύνεται ο αριθμός των συμμετεχόντων καθώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετούνται πλέον καθαρά.

«Τα καθεστώτα νικιούνται μόνο με πολιτικό σχέδιο»

«Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν την τελική κάλπη και μιλάμε πλέον για δύο υποψηφίους. Θεωρώ ότι δεν έχει γίνει ξεκάθαρη η πολιτική πρόταση του συνυποψηφίου μου. Γι’ αυτόν τον λόγο ζήτησα να υπάρξει ένα debate, με συντροφικούς όρους, για να μπορέσουν να αναπτυχθούν τα διακριτά πολιτικά σχέδια με τα οποία επιδιώκουμε τον κοινό στόχο, την ανατροπή της δεξιάς κυβέρνησης. Δυστυχώς, η πρόταση δεν έγινε αποδεκτή από τον συνυποψήφιό μου, αν και υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό ως προς το πολιτικό του σχέδιο, γιατί δεν το έχει παρουσιάσει», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.

«Από τη δική μου πλευρά έχω καταθέσει ένα συνολικό πολιτικό σχέδιο, με τέσσερα κεντρικά ζητήματα: κράτος, εργασία, οικονομία και δικαιώματα. Με ποιον συγκεκριμένο τρόπο πρέπει να θέσουμε εμείς τον πήχη στα επίδικα της εποχής. Ποιες οργανωτικές αλλαγές πρέπει να γίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «πρέπει να δοθεί βαρύτητα στο πολιτικό περιεχόμενο. Ο συνυποψήφιός μου περιορίστηκε το προηγούμενο διάστημα σε κάποια συνθήματα, τα οποία στην πολιτική είναι αναγκαία, όμως δεν μπορούμε να μένουμε σε αυτά. Όταν για παράδειγμα λέει “θα τα αλλάξω όλα”, τι εννοεί; Ποιες πολιτικές θέσεις θα αλλάξει; Θα αλλάξει η θέση μας για την εξωτερική πολιτική; Θα αλλάξει η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων και στην κατάργηση του Άρθρου 16;».

Η κυρία Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «εγώ με τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μπορούμε να κερδίσουμε τον Μητσοτάκη, γιατί έχουμε πολιτικό σχέδιο το οποίο μπορεί να διαμορφώσει πλειοψηφική δυναμική στην ελληνική κοινωνία και να δείξει την πόρτα της εξόδου στις πολιτικές της Δεξιάς. Έτσι νικιούνται τα καθεστώτα. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη γιατί δεν έχει πολιτικό σχέδιο ούτε και στοιχειώδη πολιτική εμπειρία».

Για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε ότι «η ενότητα είναι απολύτως αναγκαία για την επόμενη μέρα, είναι το ελάχιστο, το κρίσιμο είναι να κερδίζουμε κάθε μέρα και περισσότερους ανθρώπους. Είμαστε κυβερνητικό κόμμα και επιδιώκουμε να πείσουμε, να γίνουμε πλειοψηφικοί στην κοινωνία, να ασκήσουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και ιδεολογική επιρροή. Άρα η ενότητα είναι αναγκαίος κοινός παρονομαστής».

Σημείωσε, ακόμα, πως «σε ό,τι με αφορά έχω αποδείξει ότι λειτουργώ με όρους που διασφαλίζουν την ενότητα στον χώρο. Το ερώτημα της ενότητας όμως θα πρέπει να απαντηθεί εμπράκτως κυρίως από την άλλη πλευρά. Διότι ο βασικός άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα στον κ. Κασσελάκη, ο κ. Πολάκης, εξαπολύει συστηματικά υβριστικές επιθέσεις απέναντι σε εμένα, στους προηγούμενους υποψηφίους και σε σειρά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Άρα, το ερώτημα της ενότητας βαραίνει την από εκεί πλευρά και δεν μπορεί ο συνυποψήφιός μου, που υποστηρίζεται από τον Παύλο Πολάκη ως τον βασικό του άνθρωπο, να μην λέει ότι καταδικάζει αυτού του τύπου τις επιθέσεις».

Η κ. Αχτσιόγλου δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα της δεύτερης Κυριακής μπορεί να είναι νικηφόρο, είναι απολύτως ανατρέψιμος ο συσχετισμός της πρώτης Κυριακής. Είμαι απολύτως αισιόδοξη».

Οι συσκέψεις Κασσελάκη

Από τη δική του πλευρά ο νικητής του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών δείχνει να έχει επιλέξει τη στρατηγική να μην απαντά δημόσια στην κυρία Αχτσιόγλου και να συνεχίζει την τελική του προεκλογική εκστρατεία με τους δικούς του ρυθμούς.

Το βράδυ της Τρίτης, υπήρξε συγκέντρωση περίπου 80 στελεχών που πλέον των υποστηρίζουν σε εναλλακτικό χώρο, επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου καθώς έξω από το γραφείο της οδού Στουρνάρη 57 κατοικοεδεύουν πολλοί δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη συμμετείχαν πρώην και νυν βουλευτές – υπουργοί, στελέχη πρώτης γραμμής. Μεταξύ αυτών οι Παύλος Πολάκης, Γιώργος Τσίπρας, Άννα Βαγενά, Ραλλία Χρηστίδου, Δώρα Αυγέρη, Βασίλης Κόκκαλης, Θεοδώρα Τζάκρη, Πέτρος Παππάς, Χαρά Καφαντάρη, Νατάσα Γκαρά, Ελένη Αυλωνίτου και Ράνια Θρασκιά. Αλλά και του Γιώργου Καραμέρου ο οποίος αρχικά είχε τοποθετηθεί υπέρ της υποψηφιότητας Αχτσιόγλου και στη συνέχεια είχε προτείνει να μη διεξαχθεί δεύτερος γύρος εκλογών.

H Eφη Αχτσιόγλου πετάει το γάντι στον Κασσελάκη με βίντεο στα social media: «Nα πάρει θέση στις αθλιες συκοφαντίες εναντίον μου ότι υπονόμευα τον Αλέξη Τσίπρα» [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: