Ολοκληρώθηκε η δίωρη συνάντηση Γεραπετρίτη-Φιντάν ενόψει της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Ν.Υόρκη και του διμερούς Συμβουλίου συνεργασίας

O υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης (Α) συναντάται με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν (Hakan Fidan) (Δ) κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στην Άγκυρα, Τουρκία, Τρίτη 05 Σπετεμβρίου 2023. Στην ‘Αγκυρα βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης για συνάντηση εργασίας με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν, με σκοπό να βρεθεί ένα πρώτο πλαίσιο για τη μεθοδολογία και το χρονοδιάγραμμα που θα μπορούσε να ακολουθηθεί στην ατζέντα των ελληνοτουρκικών. Βασικό στόχο του σημερινού τετ α τετ αποτελεί η προετοιμασία του ραντεβού του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, καθώς και του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Δεκέμβριο, όπως επεσήμανε και ο κ. Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του στο τουρκικό πρακτορείο Anadolu. ΑΠΕ-ΜΠΕ/TURKISH FOREIGN MINISTRY / HANDOUT/ Anadolu Agency/ MUSTAFA AYGUN




Ολοκληρώθηκε η συνάντηση εργασίας του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν στην Άγκυρα.

Η συνάντηση των δύο ΥΠΕΞ διήρκεσε παραπάνω από δύο ώρες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα το γεύμα του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν και των αντιπροσωπειών, θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Βασικός στόχος του σημερινού τετ α τετ αποτελεί η προετοιμασία του ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, καθώς και του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας- Τουρκίας που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ελλάδα Αθήνα 

Τετ α τετ Γεραπετρίτη-Φιντάν στην Άγκυρα, πρώτο βήμα «πολιτικού διαλόγου»: Οι στόχοι και η ατζέντα της συνάντησης

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: