Διυλίζουν τον κώνωπα στον ΔΗΣΥ για να κρύψουν τη μεγάλη κρίση που υποβόσκει: Τους έκανε πλάκα ο Πρόεδρος της Κύπρου για συνεργασία και το …πίστεψαν!!!

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αννίτα Δημητρίου. Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του ΔΗΣΥ




Η απάντηση του ΔΗΣΥ στο θέμα συνεργασίας με την κυβέρνηση ήταν «ξεκάθαρη, τελεία», δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ονούφριος Κουλλά.

Πρόσθεσε ότι ο ΔΗΣΥ από τον Ιανουάριο εισέρχεται σε διάταξη μάχης για τις «διπλές εκλογές» για ανάδειξη των μελών της Ευρωβουλής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά το πέρας της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου, ο κ. Κουλλά είπε πως δεν τέθηκε το θέμα της συνέντευξης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος δήλωσε ετοιμότητα συνεργασίας με τον ΔΗΣΥ.

«Όχι, καθόλου. Ήταν ξεκάθαρη η απάντησή μας, τελεία» είπε.

Όπως είπε, κατά τη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου (ΠΓ), πρώτιστο θέμα ήταν το Κυπριακό κατόπιν της συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου, συζητήθηκε το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας μετά και την ενημέρωση στο Προεδρικό, θέματα οικονομίας και άλλα θέματα επικαιρότητας, καθώς και οι εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Για το Κυπριακό, ο κ. Κουλλά είπε ότι στην συνεδρία εκφράστηκε η «καθολική επιθυμία μας πραγματικά να επιτύχουμε τον διορισμό απεσταλμένου και την επανεκκίνηση των συνομιλιών στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού, αλλά με προοπτική επιτυχίας».

Ερωτηθείς αν τέθηκαν και οι επαφές που έκανε η Πρόεδρος του κόμματος, Αννίτα Δημητρίου με άλλα πολιτικά κόμματα, ο κ. Κουλά είπε πως τέθηκαν αδρομερώς κάποια πράγματα. Τα χρονοδιαγράμματα καθορίζονται από το καταστατικό, προσπαθήσαμε να τα φέρουμε νωρίτερα έτσι ώστε να υπάρχει και περισσότερος χρόνος για να επιτύχουμε τους στόχους μας.

«Και θέλω να σας πω ότι ήταν καθολική πεποίθηση των μελών του ΠΓ ότι ο ΔΗΣΥ μέσα και από τις επόμενες εκλογές μπορεί να ενισχύσει την πρωταγωνιστική του παρουσία στα πολιτικά πράγματα του τόπου. Αυτός είναι ο στόχος μας. Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι, θα προχωρήσουμε συντεταγμένα σύμφωνα με τις διαδικασίες. Πιστεύω ότι εντός Ιανουαρίου θα είμαστε έτοιμοι σχεδόν για όλα», πρόσθεσε.

Σημείωσε τέλος πως στη συνεδρία επικυρώθηκε η εισήγηση της Προέδρου για διορισμό του Χάρη Γεωργιάδη ως προέδρου του ΔΣ του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης εις αντικατάσταση του Ιωάννη Κασουλίδη, καθώς επίσης επικυρώθηκε η σύσταση του προεδρικού συμβουλίου, στο οποίο θα συμμετέχουν ως συμβουλευτικό σώμα προς την Πρόεδρο τόσο ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και επίτιμος πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης, ο τέως πρόεδρος της παράταξής Αβέρωφ Νεοφύτου, πρώην Υπουργοί, πρώην βουλευτές και πρώην ευρωβουλευτές.

ΚΥΠΕ – Λευκωσία, Κύπρος

Στο ΔΗΣΥ η μία υπονομεύει τον άλλο και …ανάποδα: «Βεβαιότατα στηρίζω τις αποφάσεις της Προέδρου», ξεκαθαρίζει ο Αναστασιάδης, παραιτήθηκε …πυροβολώντας ο Σοφοκλέους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: