Η γαλλική Le Monde: Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι το “golden boy” που διεκδικεί την προεδρία της ελληνικής αριστεράς… Θα τα καταφέρει;

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανος Κασσελάκης μιλάει στο Διαρκές Συνέδριο του κόμματος, Σάββατο 02 Σεπτεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Στο περιοδικό M Le mag της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, ανταπόκριση της Marina Rafenberg από την Αθήνα παρουσιάζει ένα πλήρες προφίλ του υποψήφιου για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάνει αναφορές σε πτυχές της προσωπικής του ζωής, της μέχρι τώρα πορείας και επαγγελματικής σταδιοδρομίας του, τις οποίες έχει κάνει και ο ίδιος γνωστές μέσα από το βίντεο υποψηφιότητάς του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (ΜΚΔ).

Η δημοσιογράφος σχολιάζει ότι ύστερα από ένα μουντό καλοκαίρι για την αριστερά, που σημαδεύτηκε από τις φωτιές και την πονεμένη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στα τέλη Ιουνίου, η διαδοχή στην ηγεσία του κόμματος  πήρε μια απροσδόκητη τροπή.

Η Έφη Αχτσιόγλου, 38 ετών, πρώην υπουργός Εργασίας, μετριοπαθής στην ομιλία της, ήταν το φαβορί. Και τότε, στις 29 Αυγούστου, ο ελάχιστα γνωστός μέχρι τότε στο ευρύ κοινό Στέφανος Κασσελάκης έκανε την έκπληξη δηλώνοντας υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, μετά τις σπουδές του στις ΗΠΑ, το 2009 ο Στέφανος Κασσελάκης προσλαμβάνεται στην Goldman Sachs ως αναλυτής στις πωλήσεις πρώτων υλών.

Απέναντι στους αριστερούς επικριτές του που τον κατηγορούν ότι είχε τριβή με τον κόσμο των οικονομικών, ο Στέφανος Κασσελάκης απαντά με σιγουριά: «Αν δεν είχα δουλέψει για το κεφάλαιο, δεν θα καταλάβαινα την αλαζονεία του και δεν θα ήμουν αριστερός σήμερα».

Στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ, η διαδρομή του δεν χαίρει συναίνεσης για να διαδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο ίδιος, επιβεβαιώνοντας την παρουσία του ως του κατάλληλου υποψηφίου για να αντιμετωπίσει τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη (Νέα Δημοκρατία), που επανεξελέγη εύκολα τον Ιούνιο, «μιλώντας καλύτερα αγγλικά από αυτόν», «έχοντας καλύτερη γνώση των χρηματοπιστωτικών αγορών», επικρίνει «την υποτιθέμενη επιτυχία» του συντηρητικού ηγέτη.

Για τον Μάνο Παπάζογλου, καθηγητή Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, «ο Στέφανος Κασσελάκης εκμεταλλεύτηκε την έλλειψη αναδυόμενων χαρισματικών προσωπικοτήτων για να αντικαταστήσουν τον Αλέξη Τσίπρα» καθώς η εκλογή του νέου αρχηγού της αριστεράς δεν έχει, μέχρι στιγμής, δημιουργήσει ενθουσιασμό στη χώρα.

«Η εμφάνιση του Στέφανου Κασσελάκη είχε το πλεονέκτημα να αναζωογονήσει  την εκστρατεία», σημειώνει η Φίλιππα Χατζησταύρου, αναπληρώτρια καθηγήτρια Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

«Μπορεί να αρέσει στους νέους, σε ανθρώπους που δεν είναι πολύ πολιτικοποιημένοι και οι οποίοι έλκονται από την πολύ αμερικανική πλευρά του. Όμως τα περίπου 5.000 μέλη του κόμματος που έχουν κληθεί να ψηφίσουν δύσκολα θα πειστούν», καταλήγει η ανταπόκριση.

ΠΗΓΗ: Περιοδικό M Le mag της Le Monde, Marina Rafenberg – Stefanos Kasselakis, le golden boy qui veut -investir la gauche grecque

Οι Βρυξέλλες επιδιώκουν επανάληψη των συνομιλιών για την τελωνειακή ένωση με την Τουρκία: Η Λευκωσία και η Αθήνα παρακολουθούν ατάραχες;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: