Το ψευδοκράτος επιδιώκει αναγνώριση μέσω μνημονίου για την εκπαίδευση: Οι κατοχικές αρχές συνομιλούν με το υπουργείο Παιδείας του Πακιστάν

Ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Ραούφ Ντενκτάς στην κατεχόμενη Λευκωσία. Φωτογραφία από το ψευδοκράτος




Νέα προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδοκράτους επιδιώκουν οι κατοχικές αρχές, μέσω μνημονίου συνεργασίας με το Πακιστάν, στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πρόκειται για μία αρνητική εξέλιξη η οποία εφόσον υλοποιηθεί θα συνιστά έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους από το Πακιστάν.

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο λεγόμενος ψευτο-“υπουργός παιδείας” Ναζίμ Τσαβούσογλου, το Πακιστάν είναι πρόθυμο να υπογράψει με το ψευδοκράτος μνημόνιο συνεννόησης στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Μάλιστα, υποστηρίζει πως αυτό συζητήθηκε κατά την συνάντησή του με τoν Ομοσπονδιακό Υπουργό Παιδείας του Πακιστάν, στο πλαίσιο συνάντησή τους που έγινε σε συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σχεδόν 2.300 Πακιστανοί φοιτητές σπουδάζουν σε πανεπιστήμια του ψευδοκράτους.

Ερωτηθείς από το OMEGA και τον Δημήτρη Χατζηιωσήφ, ο εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών, Θεόδωρος Γκότσης, κατά πόσον η Κυβέρνηση είναι ενήμερη για τις εξελίξεις, δήλωσε πως οι πληροφορίες διερευνώνται και εφόσον ευσταθούν θα γίνουν τα απαραίτητα διαβήματα για την αποτροπή μίας τέτοιας εξέλιξης.

Την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε πως «όλες οι ενέργειες που επιχειρούν την δημιουργία πρόσθετων τετελεσμένων και δεν συμβάλλουν στην καλλιέργεια θετικού κλίματος, κάτι που επιδιώκει η δική μας πλευρά με τις πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει, είναι καταδικαστέες».

«Όσο δεν υπάρχει λύση, όλοι οι Ελληνοκύπριοι και όλοι οι Τουρκοκύπριοι είναι ηττημένοι»: Mηνύματα Χριστοδουλίδη από την αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: