Καλή Λευτεριά, καλή Κερύνεια: Στο οδόφραγμα Δερύνειας οι μοτοσικλετιστές της Πρωτοβουλίας Μνήμης των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού

Στιγμιότυπο από την αντικατοχική εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Μνήμης των ηρώων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού. Φωτογραφία Φιλελεύθερος




Στο οδόφραγμα της Δερύνειας, το χώρο της θυσίας των ηρωομαρτύρων Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, ολοκληρώνεται το διήμερο οδοιπορικό της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού.

Τα σύνολα που συμμετείχαν στην πορεία μεταφέρουν τις πέντε συλλαβές της λέξης ελευθερία, που κουβαλούσαν μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας τους.

Εκατοντάδες πολίτες, έδωσαν το παρόν τους στο οδόφραγμα της Δερύνειας για να συμμετάσχουν στην αντικατοχική εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού.

«Οι μηχανές ανάβουν για την ολοκλήρωση του οδοιπορικού. Οι έγνοιες των ανθρώπων, από τον Πύργο στην Αμμόχωστο, μεταφέρονται στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας, 27 χρόνια μετά τις δολοφονίες. Η κάθε συλλαβή της ελευθερίας προωθείται με ευλάβεια στα ιστορικά χώματα των δύο λεβεντών.

Η λέξη θα ολοκληρωθεί μα ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τη δικαιοσύνη. Δεν θα ξεχαστεί αυτό το φονικό. Δεν θα σιγήσουν οι μηχανές, δεν θα σταματήσουν τα πετάλια, δεν θα διακόψουν το τρέξιμο, το κολύμπι, όσο κι αν πληγώνει η σημαδούρα δίπλα στην Αμμόχωστο. Καλή λευτεριά. Καλή Κερύνεια», το μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο των μοτοσικλετιστών.

«Όσο δεν υπάρχει λύση, όλοι οι Ελληνοκύπριοι και όλοι οι Τουρκοκύπριοι είναι ηττημένοι»: Mηνύματα Χριστοδουλίδη από την αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Αμμοχώστου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: