Οι Ρώσοι βομβάρδισαν την κεντρική πλατεία στο Τσερνίχιβ: Πέντε νεκροί και 37 τραυματίες – Στην Σουηδία ο Ζελένσκι

epa10806924 Swedish Prime Minister Ulf Kristersson (L) shakes hands with Ukrainian President Volodymyr Zelensky during the latter’s visit at the prime minister’s country retreat Harpsund in Flen, Sweden, 19 August 2023. EPA, Jonas Ekstromer SWEDEN OUT




Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 37 τραυματίστηκαν από ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ανακοίνωση του υπουργείου προσθέτει ότι κόσμος κατευθυνόταν προς μια εκκλησία με την αφορμή μιας θρησκευτικής γιορτής όταν έγινε η επίθεση, ενώ 11 από τους τραυματίες είναι παιδιά.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν άνθρωποι από την ρωσική επίθεση στην κεντρική πλατεία του Τσερνίχιβ.

“Ρωσικός πύραυλος έπληξε ακριβώς το κέντρο της πόλης του Τσερνίχιβ μας. Μια πλατεία, το Πολυτεχνείο, ένα θέατρο. Ένα Σάββατο σαν όλα τα άλλα, το οποίο η Ρωσία μετέτρεψε σε μια ημέρα πόνου και απωλειών. Υπάρχουν νεκροί, υπάρχουν τραυματίες”, έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram όπου ανήρτησε και βίντεο στο οποίο διακρίνονται συντρίμμια διάσπαρτα σε μια πλατεία μπροστά από ένα κτίριο που φαίνεται ότι είναι το θέατρο της πόλης με κατεστραμμένα σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Μέσα σε ένα αυτοκίνητο διακρίνεται και ένα πτώμα.

Στην Σουηδία ο Ζελένσκι

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέπτεται τη Σουηδία, λέγοντας ότι είναι εκεί για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ουλφ Κρίστερσον, τη βασιλική οικογένεια και άλλους αξιωματούχους για να τους ευχαριστήσει για την υποστήριξη που παρέχουν στην Ουκρανία απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας.

“Κύριο καθήκον μας είναι η ενίσχυση των Ουκρανών πολεμιστών στο έδαφος και στον ουρανό, η ανάπτυξη της διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα στην αμυντική βιομηχανία, η ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της Ουκρανίας και η κοινή ασφάλεια στον χώρο Ευρώπης-Ατλαντικού”, έγραψε σε ανάρτηση στο Telegram, ανακοινώνοντας την άφιξή του.


Με πληροφορίες Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

Πρώην ελεύθερος σκοπευτής, δημοσιογράφος και δικηγόρος με τατουάζ οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τις προεδρικές εκλογές στον Ισημερινό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: