Δείπνο εργασίας Μητσοτάκη – Μελόνι στο Μαξίμου: Σύμπνοια για το μεταναστευτικό, συγκαλείται Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας το α΄ εξάμηνο του 2024

Κυριάκος Μτσοτάκης και Τζόρτζια Μελόνι στο δείπνο εργασίας στο Μέγαρο Μαξίμου. Φωτογραφία: ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ




Tην πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι υποδέχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Giorgia Meloni συζήτησαν για την εμβάθυνση και διεύρυνση των ήδη ισχυρών διμερών σχέσεων, ιδιαίτερα στην οικονομία. Έμφαση δόθηκε στην ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών.

Συζητήθηκαν ακόμη κοινές πρωτοβουλίες τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της ΕΕ σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, και κοινές προκλήσεις.

Στο Μεταναστευτικό ζήτημα, επιβεβαιώθηκε η συναντίληψη ότι μία ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική απαιτεί την φύλαξη των συνόρων, καθώς και την ανάγκη να παταχθούν τα δίκτυα των λαθροδιακινητών και να αποτρέπονται οι αναχωρήσεις από τις τρίτες χώρες.

Ο πρωθυπουργός υποδεχόμενος την Τζόρτζια Μελόνι. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή ατζέντα και τη συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι αυτή πρέπει να αφορά κατ’ ελάχιστον την εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από τον υπολογισμό των ελλειμμάτων των κρατών-μελών της ΕΕ.




Ο Πρωθυπουργός και η Ιταλίδα ομόλογός του συμφώνησαν στη σύγκληση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Ιταλίας το πρώτο εξάμηνο του 2024 στην Ιταλία.

Σφοδρή απάντηση Μητσοτάκη στον Βελόπουλο: Λέτε ό,τι σαχλαμάρα σας κατέβει με το αζημίωτο, είστε διακινητές fake news

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: