Παντρευτείτε νωρίς, τεκνοποιήστε γρήγορα: Μετρητά σε νύφες κάτω των 25 δίνει το Πεκίνο για να αντιμετωπίσει το δημογραφικό [videos]

FILE PHOTO A newly wed couple poses for photos outside the Marriage Registry in Hong Kong China, EPA/JEROME FAVRE




Μια κομητεία στην ανατολική Κίνα προσφέρει στα ζευγάρια μια «ανταμοιβή» 1.000 γιουάν (137 δολάρια) εάν η νύφη είναι 25 ετών ή μικρότερη, το τελευταίο σε μια σειρά μέτρων για την παροχή κινήτρων στους νέους να παντρευτούν εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για τη μείωση του ποσοστού γεννήσεων σε εθνικό επίπεδο.

Η αγγελία, η οποία δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό WeChat της κομητείας Τσανγκσάν την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι η ανταμοιβή ήταν η προώθηση του «γάμου και τεκνοποίησης κατάλληλων για την ηλικία» για τους πρώτους γάμους. Περιλάμβανε επίσης μια σειρά επιδοτήσεων παιδικής μέριμνας, γονιμότητας και εκπαίδευσης για ζευγάρια που έχουν παιδιά.

Ανησυχώντας για την πρώτη μείωση του πληθυσμού της Κίνας εδώ και έξι δεκαετίες και τη ραγδαία γήρανση του πληθυσμού της, οι αρχές προσπαθούν επειγόντως μια σειρά μέτρων για να αυξήσουν το ποσοστό γεννήσεων, συμπεριλαμβανομένων οικονομικών κινήτρων και βελτιωμένων εγκαταστάσεων παιδικής μέριμνας.

Η ελάχιστη νόμιμη ηλικία γάμου στην Κίνα είναι τα 22 για τους άνδρες και τα 20 για τις γυναίκες, αλλά ο αριθμός των ζευγαριών που παντρεύονται μειώνεται, γεγονός που έχει μειώσει τα ποσοστά γεννήσεων λόγω των επίσημων πολιτικών που δυσκολεύουν τις ανύπαντρες γυναίκες να κάνουν παιδιά.

Τα ποσοστά γάμου έφθασαν σε ιστορικό χαμηλό το 2022 στα 6,8 εκατομμύρια, τα χαμηλότερα από το 1986, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Ιούνιο. Υπήρξαν 800.000 λιγότεροι γάμοι πέρυσι σε σχέση με το 2021.

Το ποσοστό γονιμότητας της Κίνας, ήδη ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο, εκτιμάται ότι έχει πέσει σε χαμηλό ρεκόρ 1,09 το 2022, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το υψηλό κόστος παιδικής μέριμνας και η απειλή της στασιμότητας της σταδιοδρομίας έχουν αναγκάσει πολλές γυναίκες να μην έχουν περισσότερα παιδιά ή καθόλου. Οι διακρίσεις λόγω φύλου και τα παραδοσιακά στερεότυπα εξακολουθούν να είναι διαδεδομένα σε όλη τη χώρα.

Η χαμηλή εμπιστοσύνη των καταναλωτών και οι αυξανόμενες ανησυχίες για την υγεία της οικονομίας της Κίνας είναι επίσης βασικοί παράγοντες που αναφέρουν οι νεαροί Κινέζοι επειδή δεν θέλουν να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά.

Mε πληροφορίες από theguardian.com
Ελλάδα Αθήνα 

Η Αντέλ αποκαλύπτει ότι είναι έτοιμη να «γίνει ξανά μαμά» σύντομα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: