Aδίστακτος και χυδαίος Ερντογάν: Ρίχνει τις ευθύνες στον ΟΗΕ για τα έκτροπα που προκάλεσαν τα φερέφωνά του στη νεκρή ζώνη

Στιγμιότυπο βίντεο από το Euronews




Το άσπρο – μαύρο επιχείρησε για μία ακόμη φορά να κάνει ο Ισλαμιστής Πρόεδρος της Τουρκίας που επέρριψε τις ευθύνες για τα σοβαρά επεισόδια στη νεκρή ζώνη στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ ενώ μιλά και για αδιάλλακτη στάση της ελληνικής πλευράς.

Μεταδίδουμε το σχετικό χωρίο των δηλώσεων του στις οποίες προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας μέσω της μεταφραστικής υπηρεσίας της Google:

«Είμαστε μια χώρα χωρίς τον λεκέ της αποικιοκρατίας. Δεν παραμένουμε θεατές στην παραβίαση των δικαιωμάτων της χώρας μας και των αδελφών μας. Η φυσική επέμβαση των στρατιωτών της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στο έδαφος της (παράνομης) ‘τδβκ’ δεν είναι ποτέ αποδεκτή.

Αυτό που έκανε ο ΟΗΕ στους Τουρκοκύπριους στο χωριό Πύλα δεν είναι ούτε νόμιμο ούτε ανθρώπινο. Έριξε σκιά στην αμεροληψία του και αμαύρωσε τη φήμη του. Συμπεριφορές αντίθετες με το διεθνές δίκαιο αυξάνουν την ένταση στην περιοχή.

Δεν βρίσκουμε καλή πίστη σε αυτήν την επέμβαση. Η προσδοκία μας είναι ότι θα ανταποκριθεί στο όνομά του και θα συμβάλει στις ανάγκες όλων των πλευρών στο νησί. Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι ως εγγυήτρια χώρα, δεν θα συναινέσουμε σε τετελεσμένα γεγονότα και παρανομίες στο νησί, ειδικά στη νεκρή ζώνη. 

Δεν θα αφήσουμε τους ‘Τουρκοκύπριους΄’ αδελφούς μας με την αδιάλλακτη και αδιάλλακτη στάση της ελληνικής πλευράς».

Και ο απαράδεκτος Ερντογάν κατέληξε λέγοντας ψέματα: «Ο Οργανισμός Τουρκικών Κρατών αγκάλιασε την (παράνομη) ‘τδβκ’ με το συνταγματικό της όνομα πέρυσι. Υπάρχουν χώρες που ετοιμάζονται να ανοίξουν γραφεία αντιπροσωπείας στην (παράνομη) ‘τδβκ’. Η δήλωση της Ε.Ε. για αυτές τις εξελίξεις είναι πολύ ατυχής».

Με πληροφορίες από ΤRΤ haber

Η Μόσχα πήρε επιτέλους θέση για τα έκτροπα των κατοχικών δυνάμεων στη νεκρή ζώνη: Είμαστε αντίθετοι με βίαιες ενέργειες κατά εκπροσώπων ΟΗΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: