Βίντεο της ΕΛ.ΑΣ: Οι δραματικές ώρες της εκκένωσης στη Μάνδρα

Στιγμιότυπο από βίντεο της ΕΛ.ΑΣ




Ενα βίντεο που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ αποτυπώνει την εναγώνια προσπάθεια των αστυνομικών να εκκενώσουν στη Μάνδρα καθώς η πυρκαγιά πλησιάζει απειλητικά οικισμούς.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, η αστυνομία ζητά από τους κατοίκους να εγκαταλείψουν άμεσα τα σπίτια τους.

Δυστυχώς στη Νέα Ζωή Μάνδρας οι φλόγες μπήκαν τελικά μέσα σε σπίτια, προκαλώντας καταστροφές.

Οι φλόγες από τις παρυφές της Μάνδρας, όπου ήταν τα ξημερώματα, «με τη βοήθεια του ισχυρού ανέμου καθώς και του πευκώδους και χορτολιβαδικού χαρακτήρα της βλάστησης πέρασαν τον οικισμό Άγ. Σωτήρα με φορά προς τη Ν.Ζωή και στη συνέχεια προς τη Μάνδρα.

Σε ένα δεύτερο βίντεο της Αστυνομίας ακούγεται ένας αστυνομικός να φωνάζει: «στα 50 μέτρα η φωτιά, γύρνα πίσω» προς έναν κύριο που τρέχει να σώσει δύο άτομα μέσα από ένα εργοστάσιο ξυλείας στη Μάνδρα που φλέγεται.

Η αστυνομία προσπαθεί να καταλάβει αν υπάρχει κόσμος μέσα στο εργοστάσιο ξυλείας, προσπαθεί να μεταπείσει όσους δεν θέλουν να εγκαταλείψουν το σημείο, ενώ η φωτιά φαίνεται να πλησιάζει απειλητικά τους ίδιους και το εργοστάσιο.

«Πάμε θα καούμε», φωνάζει ένας αστυνομικός, «είναι στα δύο μέτρα η φωτιά», ακούγεται να λέει ένας άλλος. Ρωτούν και ξαναρωτούν πόσα είναι τα άτομα που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο, ενώ δύο αστυνομικοί βρίσκονται ήδη μέσα για να τους βοηθήσουν να φύγουν.

«Άμα λιποθυμήσεις από τους καπνούς ποιος θα σε σώσει», ρωτά ο αστυνομικός ένα πολίτη που βρίσκεται μέσα στους καπνούς

Δήμαρχος Λουτρακίου: «Δύσκολη η κατάσταση αλλά δεν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: