Το “Άγγιγμα Ψυχής” του Μιχάλη Χατζηγιάννη: «Υπόσχομαι στην Κύπρο ότι πάντα θα μιλώ με προσευχές για σένα μάγισσά μου, όσο κεντάς τις ενοχές, κέντημα στην καρδιά μου»…

Ο απερχόμενος Υφυπουργός Πολιτισμού της Κύπρου, κ. Μιχάλης Χατζηγιάννης. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Με στίχους από το τραγούδι του, Άγγιγμα Ψυχής αποχαιρέτησε το Υφυπουργείο Πολιτισμού ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος παραιτήθηκε και αποχώρησε πριν από μερικές μέρες.

Αφού πρώτα ευχαρίστησε από καρδιάς του συνεργάτες του στο Υφυπουργείο αλλά και τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, ο πασίγνωστος τραγουδοποιός, που τιμά το νησί στο εξωτερικό, απευθύνθηκε στον κόσμο της Κύπρου για την αγάπη του.

«Υπόσχομαι στην Κύπρο ότι πάντα θα μιλώ με προσευχές για σένα μάγισσά μου, όσο κεντάς τις ενοχές, κέντημα στην καρδιά μου», είπε ο τέως Υφυπουργός Πολιτισμού.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης απευθυνόμενος στη διάδοχό του, έκλεισε με ένα απόφθεγμα του εμβληματικού Καζαντζάκη, «έχετε τα πινέλα, έχετε τα χρώματα ζωγραφίστε έναν κόσμο όμορφο και μπείτε μέσα… ας βαπτιστούμε όλοι σε μια νέα κολυμβήθρα του Σιλωάμ», είπε.

Στην τελετή παράδοσης και παραλαβής, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε:

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Υφυπουργό κ. Χατζηγιάννη, ο οποίος ανέλαβε σε μια δύσκολη καμπή το νεοσυσταθέν Υφυπουργείο, για τη συνεισφορά του και πρωτίστως για την αγάπη του για την Κύπρο και το κοινό μας όραμα που δεν θα σταματήσει να μας συνδέει.

Εργάστηκε και προώθησε τους στόχους που τέθηκαν και θέλω να του ευχηθώ καλή συνέχεια στη λαμπρή καριέρα που ο ίδιος με τόσο κόπο κατέκτησε στον χώρο της ελληνικής μουσικής και δημιουργίας, όπου δικαιωματικά κέρδισε τον τίτλο ενός άξιου Κύπριου πρεσβευτή.

Για πρώτη φορά στην Ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του πολιτισμού ένας κατ’ επάγγελμα δημιουργός και αυτό ήταν πολύ καινοτόμο και θαραλλέο.

Έχουν ήδη μπει σε τροχιά υλοποίησης ή έχουν εφαρμοστεί εξαγγελίες μας, όπως καταγράφονται στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Και αυτό είναι κάτι που με ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης “παρέδωσε” το υφυπουργείο Πολιτισμού: Οι δημόσιες ευχαριστίες του Προέδρου Χριστοδουλίδη και η παραλαβή από την Κασσιανίδου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: