Θα σε ξανάβρω… στο ντιμπέιτ, τρεις του Σεπτέμβρη να περνάς: Κλείδωσε η τηλεμαχία των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

FILE PHOTO: Στιγμιότυπο από την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο 15 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Στη διαξαγωγή debate, με πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής την 3η Σεπτεμβρίου, συμφώνησαν μεταξύ άλλων οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από συνάντηση που είχαν την Παρασκευή στην Κουμουνδούρου.

Κατά τη συνάντηση των Έφη Αχτσιόγλου, Νίκου Παππά, Στέφανου Τζουμάκα και Ευκλείδη Τσακαλώτου αποφασίστηκε ότι η εκλογική διαδικασία θα είναι ίδια με αυτή της εκλογής του Αλέξη Τσίπρα, με τους τέσσερις υποψηφίους να συμφωνούν πως το μεγάλο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η συμμετοχή στη διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου.

Επίσης, συμφωνήθηκε να ξεκινήσει κεντρική καμπάνια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη συμμετοχή των μελών στις εσωκομματικές διαδικασίες, στα τέλη Ιουλίου.

Η συνάντηση διεξήχθη παρουσία των δύο γραμματέων του κόμματος, Ράνιας Σβίγκου και Γιώργου Βασιλειάδη.

Όσον αφορά στις προτάσεις που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, ο Νίκος Παππάς πρότεινε και δεύτερο debate πριν το συνέδριο. Ωστόσο, οι υπόλοιποι τρεις υποψήφιοι εξέφρασαν προβληματισμούς καθώς σε περίπτωση που υπάρξει και πέμπτος υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τότε εκ των πραγμάτων θα αποκλειστεί από το δεύτερο debate.

Σημειωτέον ότι μέχρι και το Διαρκές Συνέδριο η διαδικασία κατάθεσης υποψηφιοτήτων παραμένει ανοιχτή.

Ανδρουλάκης για τις φωτιές: «Πρέπει να επενδύσουμε στην πρόληψη και στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης, με κονδύλια με πόρους, αλλά και στο επίπεδο του κεντρικού κράτους»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: