Ο Νετανιάχου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τη συνεργασία των Υπηρεσιών Πληροφοριών εναντίον του Ιράν: Σώθηκαν ζωές Ισραηλινών πολιτών

FILE PHOTO: O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Benjamin Netanyahu πριν από τη συνάντηση τους στην Ιερουσαλήμ. Πηγή φωτογραφίας ΡΙΟ, ΓΤΠ, Ανδρέας Λουκαΐδης




Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου επικοινώνησε χθες το μεσημέρι τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη και τον ευχαρίστησε για τη στενή συνεργασία μεταξύ των Υπηρεσιών πληροφοριών των δύο χωρών.

Στο μεταξύ, φοβούμενη για νέες τρομοκρατικές απόπειρες εναντίον της, η Εβραϊκή Κοινότητα της Κύπρου έχει αρχίσει διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης δωρεών, για την αγορά και εγκατάσταση προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμού ασφαλείας για την προστασία στόχων θρησκευτικού εβραϊκού ενδιαφέροντος στην Κύπρο.

Σημειώνουμε ότι με μια καταδρομική μυστική επιχείρηση αστραπή επί Ιρανικού εδάφους, η Μοσάντ απήγαγε τον φερόμενο εγκέφαλο του τρομοκρατικού κτυπήματος κατά ισραηλινού επιχειρηματία στη Λεμεσό.

Πρόκειται για τον Ιρανό πράκτορα Γιουσέφ Σιαχαμπαζί, ο οποίος οδηγήθηκε σε μυστική τοποθεσία, όπου ανακρίθηκε εξαντλητικά από τις υπηρεσίες αντικατασκοπείας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων από το σύνολο του Ισραηλινού Τύπου οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ (Μοσάντ) κατόρθωσαν να δράσουν επί ιρανικού εδάφους και να συλλάβουν τον φερόμενο ως δράστη τρομοκρατικού χτυπήματος επί κυπριακού εδάφους αποσπώντας μάλιστα βιντεογραφημένη μαρτυρία του επιχειρησιακού τρόπου δράσης του επί κυπριακού εδάφους καθώς και της διαδικασίας στρατολόγησης και κατεύθυνσής του από το ιρανικό apparatus ασφάλειας και δη τους «Φρουρούς της Επανάστασης».

H υπόθεση αφορά αποτροπή τρομοκρατικού χτυπήματος στη Κύπρο με επίκεντρο την δράση της ιρανικής δύναμης των «Φρουρών της Επανάστασης» και στόχο Ισραηλινό πολίτη που διέμενε στη Λεμεσό.

Υπενθυμίζεται πως την υπόθεση έφερε πρώτος στο φως ο «Φιλελεύθερος» με δημοσίευμα του στην έντυπη έκδοσή του την περασμένη Κυριακή.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του Ισραήλ, στο πλαίσιο μίας εξαιρετικά τολμηρής επιχείρησης εντός της ιρανικής επικράτειας, η Μοσάντ κατάφερε να συλλάβει τον ιθύνοντα νου του τρομοκρατικού δικτύου, ο οποίος, κατά την διάρκεια της ανάκρισής του παραδέχθηκε με κάθε λεπτομέρεια το τρομοκρατικό σχέδιο.

Η Μοσάντ μάλιστα έδωσε στην δημοσιότητα βίντεο με την ομολογία που κατάφερε να αποσπάσει από τον πράκτορα.

Ο Ιρανός ομολόγησε ότι είχε λάβει όπλο και οδηγίες για την υλοποίηση της επίθεσης πριν ταξιδέψει στην Κύπρο, κατονομάζοντας το υψηλόβαθμο στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης, Χασάν Σουσταρίζαντε, ως το πρόσωπο που τον στρατολόγησε.

Σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, αναφέρει πως:

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους επικοινωνίας, οι δύο ηγέτες, μετά και από σχετική συνεννόηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συμφώνησαν όπως επισπευσθεί η πραγματοποίηση της Τριμερούς Συνόδου Κύπρου, Ελλάδος και Ισραήλ σε επίπεδο ηγετών και όπως αυτή πραγματοποιηθεί εντός Ιουλίου στην Κύπρο, κατά την οποία θα συζητηθούν –μεταξύ άλλων, θέματα Άμυνας, Ασφάλειας και Ενέργειας.

Συμφωνία για επίσπευση της τριμερούς μεταξύ της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ: Έκτακτη επικοινωνία Χριστοδουλίδη με Νετανιάχου:

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: