“Μνήμη, Τιμή και Αγώνας”: Αντικατοχική Εκδήλωση στον Άγιο Κασσιανό για την 49η μαύρη επέτειο της άνανδρης εισβολής του τουρκικού Αττίλα

FILE PHOTO: Μία Κύπρια γυναίκα βάζει λίγα λουλούδια στους τάφους των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974, στο στρατιωτικό κοιμητήριο στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στη Λευκωσία. Φωτογραφία ΚΥΠΕ, ΚΑΤΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ




Το Δημοκρατικό Κόμμα διοργανώνει σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου 2023, στις 7 μ.μ. αντικατοχική εκδήλωση “Μνήμης, Τιμής και Αγώνα”, με αφορμή τις μαύρες επετείους του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974, με ομιλητή τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον περίβολο του Ιερού Ναού Αγίου Κασσιανού, στη Λευκωσία.

Θα προηγηθεί, στις 6:30 μ.μ., το ετήσιο μνημόσυνο πεσόντων που αντιστάθηκαν στην τουρκική εισβολή και δέηση για τη διακρίβωση της τύχης των αγνοουμένων της κυπριακής τραγωδίας του 1974, που διοργανώνουν η Γενική Γραμματεία και τα Μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της Γυναικείας Οργάνωσης του Δημοκρατικού Κόμματος (ΓΟΔΗΚ).

  • ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ 49η ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ

Για τεσσαρακοστή ένατη χρονιά, το Δημοκρατικό Κόμμα, κρατά ζωντανή την ιστορική μνήμη και καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βάρβαρη τουρκική εισβολή της 20ης Ιουλίου 1974, την οποία είχε προλογίσει το προδοτικό πραξικόπημα.

Για 49 χρόνια, το ΔΗΚΟ κρατά άσβεστη τη φλόγα του αγώνα για απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου μας. Το χρέος της θύμησης των σκοτεινών ημερών εκείνου του εφιαλτικού Ιούλη, εμπερικλείει και τη μέγιστη ηθική υποχρέωση της διαρκούς απόδοσης τιμών σε κείνους που προασπίστηκαν τη δημοκρατία και την ελευθερία της πατρίδας μας.

Δεν ξεχνούμε την εθνική συμφορά του 1974. Δεν ξεχνούμε τις αιτίες των αποτρόπαιων εγκλημάτων που διαπράχθηκαν σε βάρος της Κύπρου και του Κυπριακού Ελληνισμού. Δεν ξεχνούμε την κατοχή και τον ξεριζωμό, την αδικία και τον πόνο. Δεν ξεχνούμε τους νεκρούς και τους αγνοούμενους μας. Τα σκλαβωμένα χωριά και τις πόλεις μας.

Το Δημοκρατικό Κόμμα τιμά τους ήρωες της δημοκρατίας και της ελευθερίας. Τους γενναίους αγωνιστές, που δε δίστασαν να δώσουν την άνιση μάχη, για να υπερασπιστούν την Κύπρο μας, από τις ορδές των Τούρκων εισβολέων. Τιμούμε τους ηρωικούς εγκλωβισμένους μας, μοιραζόμαστε το δράμα των συγγενών των αγνοουμένων και των χιλιάδων αμάχων που εκδιώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες και στεκόμαστε συμπαραστάτες στον προσφυγικό κόσμο.

49 χρόνια μετά το έγκλημα της εισβολής, δεν θα επιτρέψουμε την απενοχοποίηση της Τουρκίας η οποία μεθοδεύει απροκάλυπτα τη διχοτόμηση της πατρίδας μας. Ουδεμία συμφιλίωση με την κατοχή μπορεί να υπάρξει και καταδικάζουμε την απαράδεκτη τουρκική αξίωση για διευθέτηση δυο κρατών ή συνομοσπονδία δύο κρατών.

Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται από τον Ευρωπαϊκό και Διεθνή παράγοντα.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Δημοκρατικό Κόμμα χαιρετίζει τις πρωτοβουλίες και τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστοδουλίδη για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία μπορεί να συμβάλλει στην αλλαγή της τουρκικής στάσης, που αποτελεί κλειδί για ν’ ανοίξει ο δρόμος της απελευθέρωσης, της επανένωσης και της δικαίωσης.

Είναι ΟΡΙΣΤΙΚΟ: Ξεκινά η κατασκευή του EuroAsia Interconnector, που θα συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα… Εξαιρετικά σημαντική εξέλιξη (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: