Μητσοτάκης: Σύντομα οι εξαγγελίες για τη δασοπροστασία * Τα δύσκολα ακόμα δεν έχουν περάσει [video]

FILE PHOTO: Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει στη σύσκεψη με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη και τους υφυπουργούς Αλεξάνδρα Σδούκου και Νίκο Ταγαρά κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Eπίσκεψη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποίησε νωρίς το μεσημέρι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Θόδωρο Σκυλακάκη, o πρωθυπουργός σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μια «ουσιαστική ενημέρωση» στη διάρκεια της επίσκεψής του και ξεκίνησε την τοποθέτηση του αναφέροντας ότι «η πράσινη μετάβαση είναι ένα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα αυτής της διακυβέρνησης».

«Μέριμνα μας παραμένει η σωστή λειτουργία της αγοράς και η στήριξη των πιο ευάλωτων νοικοκυριών. Η κυβέρνηση αυτή στάθηκε δίπλα τους τον τελευταίο χρόνο», συμπλήρωσε κατόπιν.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι συζητήθηκε το ζήτημα της «προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή», ένα θέμα – όπως είπε – το οποίο είναι εξαιρετικά επίκαιρο, λόγω των μεγάλων πυρκαγιών.

«Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δύσκολα φαινόμενα, έχουμε μπροστά μας ακόμα έναν καύσωνα και πιθανή ενίσχυση των ανέμων, για αυτό χρειάζεται συνεχής εγρήγορση και τις επόμενες μέρες. Τα δύσκολα ακόμα δεν έχουν περάσει», σημείωσε, ενώ προανήγγειλε ότι σύντομα θα υπάρξουν συγκεκριμένες εξαγγελίες για τη δασική πολιτική της κυβέρνησης.

«Οσο σημαντική κι αν είναι η καταστολή μιας πυρκαγιάς εξίσου – αν όχι περισσότερο – σημαντική είναι η πολιτική της πρόληψης. Έχουμε κάνει βήματα, αλλά πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα», τόνισε.

Τέλος, για τα περιαστικά δάση στην Αττική, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι έχει δώσει εντολή στο υπουργείο για αναδιάταξη των πόρων που δίνονται για αναδασώσεις, αλλά και για προληπτικές παρεμβάσεις.

Σε κάθε δασική πυρκαγιά εξακολουθούν να ισχύουν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης συμπλήρωσε:

«Πρώτα και πάνω από όλα η προστασία της ανθρώπινης ζωής, αμέσως μετά η προστασία των ζώων, η προστασία της περιουσίας, η προστασία των κρίσιμων υποδομών και προφανώς η προστασία του δασικού μας πλούτου (…) Η καταγραφή των ζημιών έχει ήδη ξεκινήσει και θα γίνει με πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από ότι στο παρελθόν», κατέληξε.




 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: