Μεγάλη αναζωπύρωση στη Μάνδρα: Εντολή μέσω 112 για εκκένωση της Οινόης [video]

FILE PHOTO: Hellas Journal




Μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα στη Μάνδρα και τα Μέγαρα σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, προκαλώντας την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.




Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη στους κατοίκους των περιοχών Αγία Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι να εκκενώσουν τώρα προς Οινόη, ενώ λίγο αργότερα, εστάλη νέο μήνυμα και προς τους κατοίκους της Οινόης να εκκενώσουν και αυτοί την περιοχή και να κατευθυνθούν προς Ερυθρές.

Συγκεκριμένα το νέο μήνυμα αναφέρει:

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Οινόη εκκενώστε τώρα προς Ερυθρές. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών»

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, υπάρχει αναζωπύρωση της φωτιάς που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα 17/7 στα Δερβενοχώρια και επεκτάθηκε στη Δυτική Αττική. Την τελευταία ώρα οι διάσπαρτες εστίες που υπήρχαν στην περιοχή και συγκεκριμένα από την πλευρά της Μάνδρας και ευρύτερα προς Αγία Σωτήρα έχουν λάβει μεγαλύτερη ένταση με αποτέλεσμα να υπάρξει αναζωπύρωση στο σημείο.

 

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ΣΚΑΙ, οι φλόγες έχουν ήδη τυλίξει ένα σπίτι, ενώ απειλούν κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή, καθώς επεκτείνονται πολύ γρήγορα στα ξερά κλαδιά και δέντρα.

Η φωτιά πέρασε στην απέναντι πλευρά του δρόμου και έκαψε ένα σπίτι, ενώ προχωρά πολύ γρήγορα μέσα στον οικισμό.

Η κατάσταση είναι δραματική μέσα στον οικισμό της Αγίας Σωτήρας, με διάσπαρτες εστίες να έχουν αναπτυχθεί ανάμεσα στα σπίτια και στις αυλές των σπιτιών, ενώ τουλάχιστον ένα σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες.

Αναζωπύρωση σημείωσε και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στην Λακωνία, κοντά στο εκκλησάκι του Αη Γιαννάκη, με κατεύθυνση από Πυρί προς Λυκοβουνό.

Πρόκειται για το ίδιο δασικό σημείο που ξεκίνησε η πυρκαγιά χθες.

  • Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς, η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη παλιά εθνική οδό Αθηνών-Θηβών απο το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων Cyclon μέχρι τα Βίλια και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Συνεχίζεται η μάχη σε όλα τα μέτωπα για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τρίτης στο νησί της Ρόδου.

Πυροσβεστικά αεροσκάφη και ελικόπτερα επιχειρούν από αέρος, ενώ οι δασοπυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με εθελοντές καταβάλλουν τις δικές τους προσπάθειες προκειμένου να αποτρέψουν την επέκταση της φωτιάς.

Το έργο των ανθρώπων που συμμετέχουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς γίνεται όμως δυσκολότερο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Καυτός αέρας δημιουργεί με κάφτρες από τα καμένα νέες εστίες, ενώ υπάρχουν και αναζωπυρώσεις εκτός από τα μέτωπα της φωτιάς που συνεχίζουν το καταστροφικό έργο τους.

Μεγάλη αναζωπύρωση της φωτιάς στη Λακωνία: Στο ίδιο σημείο που ξεκίνησε χθες [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: