Η περιπλανώμενη λέαινα του Βερολίνου ήταν τελικά αγριογούρουνο: Σαφάρι – παρωδία 36 ωρών με οπλισμένους αστυνομικούς, ελικόπτερα και τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο

Στιγμιότυπο από τις έρευνες για τον εντοπισμό του άγριου ζώου, που πιθανότατα είναι τελικώς αγριογούρουνο. Φωτογραφία από βίντεο του TODAY στο twitter




«Λήξη συναγερμού» στο Βερολίνο και στα περίχωρά του, καθώς το ζώο που αναζητούσαν πυρετωδώς οι αρχές τις τελευταίες πάνω από 24 ώρες «δεν είναι λέαινα», αλλά πιθανότατα αγριογούρουνο.

Αυτό τουλάχιστoν ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Κλαϊνμάχνου, της περιοχής όπου το ζώο είχε θεαθεί να κυκλοφορεί ελεύθερο.

Παράλληλα εξήγησε ότι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες εκτίμησαν, χρησιμοποιώντας ένα βίντεο που γυρίστηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ότι «πιθανότατα είναι αγριογούρουνο».

«Υποθέτω ότι δεν υπάρχει κίνδυνος στο Βερολίνο και στη γύρω περιοχή», είπε ο Μίκαελ Γκρούμπερτ, δήμαρχος αυτής της πόλης που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Βερολίνου, ανακοινώνοντας το τέλος της έρευνας.

Στο σαφάρι του εντοπισμού της υποτιθέμενης λέαινας συμμετείχαν για τουλαχιστον 36 ώρες περισσότεροι από 22 (οπλισμένοι) αστυνομικοί, δεκάδες κτηνίατροι και κυνηγοί, δύο ελικόπτερα με θερμικές κάμερες και ένα τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο όχημα της αστυνομίας, ύστερα από τις αναφορές πολιτών ότι το άγριο θηρίο κυκλοφορούσε ελεύθερο στην περιοχή του νότιου Βερολίνου.

 

Ομως το μέγεθος της επιχείρησης προκάλεσε την αντίδραση των συνδικαλιστών της αστυνομίας: «Αυτή η επιχείρηση ήταν αναμφίβολα το πιο ακριβό σαφάρι που έχει γίνει ποτέ στα δάση της Γερμανίας. Μιλάμε για σαφάρι παρωδίας», δήλωσε οργισμένος ο αναπληρωτής πρόεδρος της Γερμανικής Αστυνομικής Ένωσης (DpolG) Χάικο Τέγκατς, ο οποίος επισήμανε ότι μια επιχείρηση που περιλαμβάνει ελικόπτερα, drones και αρκετές εκατοντάδες στελέχη υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης κοστίζει περίπου 5.000 ευρώ/ώρα. Έφερε δε ως παράδειγμα το ελικόπτερο, η χρήση του οποίου επιβαρύνει το κόστος κατά 3.000 έως 4.000 ευρώ ανά ώρα.

 

Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο δήμαρχος του Κλαϊνμάχνοου Μίχαελ Γκρούμπερτ, τονίζοντας ότι το κόστος δεν θα πρέπει να αποτελεί οδηγό, όταν πρόκειται για την προστασία της ζωής ανθρώπων. «Σε ένα συνταγματικό κράτος, είναι καλό η αστυνομία να παρακολουθεί ακόμη και ασαφείς ενδείξεις για την προστασία του πληθυσμού», δήλωσε ο κ. Γκρούμπερτ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε για το θέμα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Βερολίνο, Germany

Στο Βερολίνο κυκλοφορεί ελεύθερο στους δρόμους ένα λιοντάρι: Το έψαχναν όλη τη νύχτα – Άγνωστο από που διέφυγε [videos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: