Εξωφρενικές θερμοκρασίες στους δρόμους της Αθήνας καταγράφουν θερμικές κάμερες

Στιγμιότυπο από βίντεο του ΣΚΑΙ via Glomex




Φωτογραφίες από θερμική κάμερα που καταγράφουν θερμοκρασίες ακόμη και πάνω από 80 βαθμούς Κελσίου δημοσίευσε ο ιστότοπος enternity.gr στον λογαριασμό του στο facebook.

Η άσφαλτος των δρόμων καθώς και διάφορα σημεία αυτοκινητών που είναι εκτεθειμένα στον καυτό ήλιο θερμομετρώνται δίνοντας εξωφρενικές τιμές.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται στη χώρα σήμερα, Παρασκευή με τις μέγιστες να φτάνουν τοπικά τους 42-43 βαθμούς Κελσίου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έκθεση του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού σε πολύ υψηλές μέγιστες θερμοκρασίες.

  • Υπολογίζεται ότι περίπου 9 εκατομμύρια άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 39 ° C εκ των οποίων 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι θα βιώσουν θερμοκρασίες άνω των 41 ° C.

Πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα σημειωθούν τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 14/07/2023 και στην Αττική, με το δείκτη κατηγοριοποίησης υψηλών θερμοκρασιών να εκτιμάται στο μέγιστο επίπεδο 3. Στους περισσότερους Δήμους της Αττικής η θερμοκρασία τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής 14/07 θα φτάσει και τοπικά θα ξεπεράσει τους 40 ° C, ενώ στα ανατολικά και νοτιοδυτικά τμήματα, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 37 ° C.

 

Εικόνες από θερμική κάμερα – drone δημοσίευσε σε ρεπορτάζ του και ο ΣΚΑΙ αποτυπώνοντας επίσης το κολασμένο σκηνικό στους δρόμους της Αθήνας.




Σημειώνεται ότι πρόσφατες δορυφορικές απεικονίσεις από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος βάσει νέων ερευνητικών δεδομέων πιστοποιούν ότι παράλληλα με τις θερμοκρασίες ατμόσφαιρας, και το έδαφος ζεσταίνεται πλέον ακόμη περισσότερο.

Ο δορυφόρος ανίχνευσης θερμότητας Copernicus της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας εντόπισε ότι οι θερμοκρασίες της επιφάνειας της Γης έχουν ήδη ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου σε πολλές περιοχές της Ιταλίας (εμφανίζεται ως σκούρο κόκκινο στον χάρη της ESA).

Δείτε εδώ περισσότερα.

Στο «κόκκινο» οι θερμοκρασίες, σήμερα και αύριο η κορύφωση του καύσωνα: Ποια μέτρα ισχύουν, τι δεν θα λειτουργήσει

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: