Διάσταση κυβέρνησης και υπουργού Δικαιοσύνης για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών: Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Φλωρίδη

FILE PHOTO: Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Στο θέμα του «ακαταδίωκτου των τραπεζιτών», επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ανακοίνωσή του στην οποία αναφέρει: «Πρώτη φορά στην ιστορία διαβάζουμε ότι υπουργός κυβέρνησης σε προγραμματικές δηλώσεις εκφράζει προσωπικές του απόψεις!».

Ακολούθως εξηγεί: «Αυτά διαρρέει από χθες το βράδυ το Μέγαρο Μαξίμου για τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη, ο οποίος χθες ‘άδειασε’ καθαρά την διάταξη της προηγούμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ του ακαταδίωκτου των τραπεζικών στελεχών».

Κλείνοντας υποστηρίζει: «Μένει να φανεί, αν θα μετανιώσει η ΝΔ τόσο σύντομα για την επιλογή της για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ή αν θα υιοθετήσει τις απόψεις του. Αν κάνει το δεύτερο, εμείς θα το υποστηρίξουμε με χαρά».

Θυμίζουμε ότι ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στη Βουλή ζήτησε ουσιαστικά να απολογηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για διάταξη του ποινικού κώδικα, την οποία ωστόσο είχε περάσει η Ν.Δ. και αφορούσε στο ακαταδίωκτο των τραπεζιτών.




Συγκεκριμένα ο κ. Φλωρίδης είπε χθες στη Βουλή:

«Υπάρχουν ζητήματα στον Ποινικό Κώδικα, τα οποία πρέπει να τα επαναρυθμίσουμε. Η απιστία δεν πρέπει να διώκεται κατ’ έγκληση. Δηλαδή αυτοί που διαπράττουν απιστία, πρέπει να κάνουν μήνυση στον εαυτό τους. Αυτό εσείς το κάνατε στον Κώδικα του 2019.

»Επίσης στα ζητήματα της απάτης πρέπει να έχουμε δίωξη αυτεπάγγελτα. Αυτά θα τα επαναφέρω. Πρέπει να αποκαθάρουμε τον Ποινικό Κώδικα από διατάξεις οι οποίες είναι περίεργες. Προστατεύουν συγκεκριμένους. Και μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα το κάνουμε. Έχει πολύ δουλειά εκεί να κάνουμε.

»Ο ελληνικός λαός δικαίως διαμαρτύρεται διότι σου λέει ότι εγώ με το παραμικρό οδηγούμαι σε ένα δικαστήριο ενώ κάποιοι άλλοι πως καταφέρνουν και τη γλιτώνουν; Επειδή αναφερθήκατε στις Τράπεζες κ. Φάμελλε, θέλω να σας πω το εξής: υπήρχε ένα άρθρο στον ποινικό κώδικα που καθιστούσε αδίκημα την τοκογλυφία των τραπεζών.

»Ξέρετε πότε περιέργως εξαφανίστηκε το άρθρο αυτό από τον ποινικό κώδικα; Στην αναθεώρηση που κάνατε το 2019. Δεν υπάρχει άρθρο για την τοκογλυφία των τραπεζών από τον ποινικό κώδικα του ΣΥΡΙΖΑ και μιλάτε για την προστασία των δανειοληπτών».

Φλωρίδης: Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για μια νέα μεταρρυθμιστική προσπάθεια στη Δικαιοσύνη – Υποσχέθηκε ταχύτερη απονομή, πάταξη της δικομανίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: