Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι: Eνας χρόνος απομένει για τους Αγώνες στη Γαλλική πρωτεύουσα

O πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Τόνι Εστανγκέ με τον Γιουσέιν Μπολτ σε εκδήλωση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στις όχθες του Σηκουάνα. EPA/MOHAMMED BADRA




Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού μπαίνουν επίσημα σήμερα στην τελευταία τους χρονιά πριν από μια άνευ προηγουμένου τελετή έναρξης στον Σηκουάνα, μια τελική ευθεία που οι διοργανωτές βρίσκονται «υπό πίεση», δείχνοντας όμως εμπιστοσύνη για την επίτευξη των στόχων.

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Τόμας Μπαχ ταξίδεψε στο Παρίσι και θα είναι στον σημερινό εορτασμό στην έδρα της οργανωτικής επιτροπής στο Σεν Ντενί.

Χθες, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ βρέθηκε μαζί με τον Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρο της LVMH, στο στο Παρίσι για να παραστεί στην επισημοποίηση της συμφωνίας του πολυτελούς ομίλου ως premium συνεργάτη των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου-11 Αυγούστου).

Μια πολυαναμενόμενη συνεισφορά 150 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με πηγή κοντά στις διαπραγματεύσεις, η οποία επιτρέπει στους διοργανωτές να ολοκληρώσουν σχεδόν τον προϋπολογισμό τους ένα χρόνο από την έναρξη των Αγώνων και να διαλύσουν τις αμφιβολίες που γεννήθηκαν από μια αναμονή αρκετών μηνών.

Η εικόνα ενός λαμπερού Τόμας Μπαχ δίπλα στον Τόνι Εστανγκέ και τον Μπερνάρ Αρνό με φόντο τον Πύργο του Άιφελ, είναι μέρος του συνεχούς μηνύματος των διοργανωτών για την ομαλή διεξαγωγή αυτών των Ολυμπιακών Αγώνων.

«Δεν έχω μεγάλες ανησυχίες. Είμαι μάλλον πολύ ικανοποιημένος με τον τρόπο με τον οποίο αυτό το έργο συνεχίζει να προχωρά», διαβεβαίωσε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο πρόδρος της οργανωτικής επιτροπής, Τόνι Εστανγκέ.

«Λοιπόν, ναι, υπάρχουν καθημερινά ζητήματα που μένουν να διευθετηθούν, αλλά γι’ αυτό οι Αγώνες δεν είναι το 2023 και είναι το 2024», εξήγησε.

Τα εργοτάξια των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, από το χωριό μέχρι τους αθλητικούς χώρους, προχωρούν χωρίς καθυστέρηση.

«Είμαστε εντός προγράμματος», διαβεβαίωσε το αφεντικό της Solideo, Νικολά Φεράν πριν από αρκετές ημέρες.

Ο Πρόεδρος της ΔΟΕ μετέβη επίσης την Τρίτη στον χώρο του Ολυμπιακού Χωριού, όπου δεν ανεγείρεται πλέον γερανός, απόδειξη της προόδου των εργασιών.

«Οι αθλητές θα είναι πολύ χαρούμενοι εδώ», διαβεβαίωσε ο Τόμας Μπαχ μετά από αυτή την επίσκεψη.

Όπως αναφέρεται το δίκτυο μεταφορών θα είναι «έτοιμο» για τους Αγώνες, παρά τον αριθμό των αστοχιών που παρατηρούνται στο δίκτυο Ile-de-France εδώ και μήνες.

Η διεξαγωγή της τελετής έναρξης, για πρώτη φορά στην ιστορία έξω από γήπεδο και στον Σηκουάνα, με σχεδόν 500.000 ανθρώπους να αναμένονται, συμπεριλαμβανομένων 100.000 στις κάτω αποβάθρες, ανησυχεί τις αρχές εδώ και μήνες.

«Σαφώς, δεν έχει συμβεί ποτέ. Η διασφάλιση σχεδόν 6 χιλιομέτρων διαδρομής με τόσους πολλούς ανθρώπους είναι μια πραγματική πρόκληση», συνοψίζει ένας ανώτερος αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Η επισημοποίηση της χρήσης του στρατού για την αντιστάθμιση του αναμενόμενου ελλείμματος της ιδιωτικής ομάδας ασφαλείας «θα πρέπει να γίνει τις επόμενες εβδομάδες», διαβεβαιώνει πολιτική πηγή.

Mε πληροφορίες από AFP μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία

Δύο γκολ από τον Μέσι απέναντι στην Ατλάντα του Γιακουμάκη: Η Ίντερ Μαϊάμι «πετάει» στο Instagram και ξεπερνά τους Σικάγο Μπουλς!

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: