Ανεξέλεγκτη με δυο μέτωπα η φωτιά στον Κουβαρά Κερατέας: Εκκενώνονται Σαρωνίδα, Λαγονήσι, Ανάβυσσος * Κλειστές λεωφόροι Λαυρίου & Σουνίου [videos]




Ανεξέλεγκτη μαίνεται μεγάλη φωτιά στον Νέο Κουβαρά, η οποία ξέσπασε γύρω στη μια το μεσημέρι.

  • Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν την φωτιά να ξεσπά από έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός, δίνεται εντολή προληπτικής εκκένωσης για Λαγονήσι, Σαρωνίδα και Ανάβυσσο, προς την Παλαιά Φώκαια, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Πέτα, Χελώνι, Μελισσουργός, Τραμπουριά.

Έχει ανοίξει εξαιρετικά το μέτωπο της φωτιάς λόγω των ανέμων και κινείται προς δυο κατευθύνσεις – προς ανατολάς και προς νότο – προς Κερατέα και προς Λαγονήσι.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν μεγάλες επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και εναέρια μέσα, ενώ έκλεισε και η Λεωφόρος Λαυρίου.

Καθώς, ωστόσο, οι άνεμοι είναι ισχυροί και το μέτωπο της φωτιάς απειλητικό, ενισχύθηκαν γύρω στις 2μμ οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

  • Στην περιοχή  έχει δημιουργηθεί μεγάλο μέτωπο προς νότο – προς Λεωφόρο Αναβύσσου και Λαγονήσι.

Η φωτιά ήδη καίει προς το Πάνειο Όρος, ενώ η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να καταφέρουν να τη συγκρατήσουν ώστε να μην περάσει προς το Λαγονήσι.

Λόγω της πυρκαγιάς εστάλη από το 112 μήνυμα προς τους κατοίκους της περιοχής, καλώντας τους να εκκενώσουν τον οικισμό Πέτα. Eκκενώθηκαν επίσης  ο οικισμός Χελώνι, Μελισσουργός, Ταμπούρι, αφού οι φλόγες βρίσκονται μια ανάσα από τα σπίτια .

Στην περιοχή που ξέσπασε η φωτιά βρίσκεται και το μοναστήρι της Αγίας Σκέπης, το οποίο εκκενώθηκε.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση απο την αστυνομία, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Λαυρίου, από τη λεωφόρο Σουνίου έως την επαρχιακή οδό Κουβαρά και στα δύο ρεύμα κυκλοφορίας.

 




 




 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Τραγωδία στα Τέμπη: Ελεύθερος με περιοριστικό όρο ο Διευθυντής Σιδηροδρομικών Συστημάτων του ΟΣΕ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: