Τα μυστήρια της «ανταρσίας» Πριγκόζιν και το ευάλωτο Κρεμλίνο: Η Ουάσιγκτον γνώριζε πριν από μέρες γράφουν οι ΝΥΤ

FILE PHOTO Private military company (PMC) Wagner Group servicemen prepare to leave downtown Rostov-on-Don, southern Russia, 24 June 2023. EPA/ARKADY BUDNITSKY




Ασταθής παραμένει η κατάσταση στο Κρεμλίνο παρά την αποτύχία του εγχειρήματος Πρικόζιν το οποία πάντως ήταν γνωστό πριν από ημέρες στην Ουάσιγκτον όπως μεταδίδουν οι Νew York Times

Αναλυτικά 

Η ανταρσία του Yevgeny Prigozhin μπορεί να απέτυχε, αλλά το Κρεμλίνο αντιμετωπίζει τώρα μια «βαθιά ασταθή» κατάσταση. Αυτό υποστηρίζει το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW).

Η αποτυχία της εξέγερσης και η «βραχυπρόθεσμη λύση» – με τη μορφή μιας φαινομενικής εκεχειρίας με τον Όμιλο Βάγκνερ – είναι πιθανό να «ζημιώσουν ουσιαστικά» την κυριαρχία του Πούτιν και τη ρωσική πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία, γράφουν αναλυτές του ISW.
«Η εξέγερση αποκάλυψε την αδυναμία των ρωσικών δυνάμεων ασφαλείας και έδειξε την αδυναμία του Πούτιν να χρησιμοποιήσει τις δυνάμεις του έγκαιρα για να αποκρούσει μια εσωτερική απειλή, διαβρώνοντας περαιτέρω το μονοπώλιό του στη βία».
Οι αναλυτές σημείωσαν επίσης ότι οι μαχητές του Βάγκνερ έγιναν – σε ορισμένες περιπτώσεις – θερμά δεκτοί από τους κατοίκους του Ροστόφ-ον-Ντον.

Η Ουάσιγκτον γνώριζε 

Οι αρχές των ΗΠΑ είχαν ενημερωθεί εδώ και μέρες για τα σχέδια του επικεφαλής της μισθοφορικής ομάδας Wagner Yevgeny Prigozhin.Το γράφουν οι New York Times επικαλούμενοι πηγές πληροφοριών.

Οι αξιωματούχοι εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ προειδοποιήθηκαν την Τετάρτη ότι ο Πριγκόζιν ετοιμαζόταν να δράσει.
Η άμεση ανησυχία τους ήταν πώς αυτό θα επηρέαζε τον έλεγχο της Μόσχας στο οπλοστάσιό της πυρηνικών όπλων.
Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ παρακολουθούν τις αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ του αρχηγού του Βάγκνερ και των Ρώσων στρατιωτικών ηγετών, συμπεριλαμβανομένου του υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, εδώ και μήνες.

Με πληροφορίες από ansa.it 
Ελλάδα Αθήνα

Παγκόσμιος διπλωματικός συναγερμός… Οι ΗΠΑ συντονίζουν τους δυτικούς συμμάχους: Εντατικές διαβουλεύσεις, για τη ρωσική κρίση, των χωρών που υποστηρίζουν την Ουκρανία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: