Σπαρτιάτες: Ακροδεξιά τερατογένεση με αποφορά Κασιδιάρη* Το «κόλπο» και οι μπροστινοί του έγκλειστου χρυσαυγίτη για την επιστροφή στη Βουλή

FILE PHOTO: Ο καταδικασμένος σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών πρώην βουλευτής της ΧΑ, Ηλίας Κασιδιάρης, παρευρίσκεται στη δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023. Συνεχίζεται στο Εφετείο της Αθήνας η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




Μετά τη στήριξη που του έδωσε ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης και υποστηρικτής των ναζί, Ηλίας Κασιδιάρης, οι «Σπαρτιάτες» εμφανίστηκαμν μέσα σε δέκα μέρες, να συγκεντρώνουν ποσοστό ακόμα και 1,5%.

Το ποσοστό αυτό τελικώς πολλαπλασιάστηκε και η νέα αυτή ακροδεξιά παραφυάδα φαίνεται να μπαίνει στη Βουλή με βάση τα αποτελέσματα του exit polll.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως στον συνδυασμό, σε κάθε σχεδόν περιφέρεια και κυρίως εκεί που θα είχε πιθανότητες να εκλέξει βουλευτή, συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια “άνθρωποι του Ηλία”…δηλαδή ακραιφνείς χρυσαυγίτες.

Η εφημερίδα «Τα Νέα Σαββατοκύριακο», στο πρωτοσέλιδό τους, με τίτλο «Δούρειος Ίππος οι “Σπαρτιάτες” – Ένα επικίνδυνο κόλπο λίγο πριν τις κάλπες», αναφέρονταν στην ανησυχητική αυτή εξέλιξη και επίσης στα «έργα και τις ημέρες στελεχών και υποψηφίων».

Η εφημερίδα, στο δημοσίευμά της, επισημαίνει ότι ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών», Βασίλης Στίγκας, είχε την πρώτη του επαφή με πολιτικό κόμμα με τη Νέα Δημοκρατία, μετά εντάχθηκε  στην Πολιτική Άνοιξη, ενώ το 2001 εντάχθηκε στον ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη, όπου παρέμεινε έως το 2014.

Το 2015 συμμετείχε στην ίδρυση του κόμματος ΡΙΖΕΣ με επικεφαλής τον Γιώργο Καπερνάρο, ενώ στις εκλογές του 2019 – πριν ιδρύσει τους Έλληνες – υπήρξε υποψήφιος ευρωβουλευτής και βουλευτής της «Ένωσης Κεντρώων» του Βασίλη Λεβέντη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος «Σπαρτιάτες», δικηγόρος Χαράλαμπος (Χάρης) Κατσιβαρδάς, ο οποίος πρωτοστάτησε στην ανάδειξη του θέματος με την ταινία μικρού μήκους «Αγόρια στο ντους» σε σχολείο στου Ζωγράφου, είχε δραστηριοποιηθεί στους «Έλληνες» του Κασιδιάρη.

Όμως, άλλα επτά πρώην  στελέχη του κόμματος Κασιδιάρη είναι υποψήφιοι βουλευτές με τους … «Σπαρτιάτες».

Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Βενετσάνο (Κορινθία), Νικόλαο Κέκη (Καβάλα), Κωνσταντίνο Κυριακόπουλο (Μεσσηνία), Ευστράτιο Πρίγκα (Χαλκιδική), Αθανάσιο Χαλκιά (Α’ Αθηνών), Τζένη Ντάσιου (Φθιώτιδα) και Γεώργιο Διαμαντή (Κιλκίς).

Στη Β’ Θεσσαλονίκης, υποψήφιος με τους … «Σπαρτιάτες» είναι ο δικηγόρος Πέτρος Δημητριάδης, πρώην νομικός σύμβουλος του Κασιδιάρη, ενώ στην Α’ Θεσσαλονίκης είναι υποψήφιος ο Ιωάννης Κόντης, που είχε ανακοινωθεί ως υποψήφιος με τον Κασιδιάρη, πριν απαγορευτεί η κάθοδος του κόμματός του στη Βουλή. Στη Β’ Πειραιά, υποψήφιος είναι ο Αλέξανδρος Ζερβέας, προερχόμενος, επίσης, από τους «Έλληνες», ενώ το ρεπορτάζ των «Νέων» αναφέρει και άλλα ονόματα που μεταγράφηκαν από τους «Έλληνες» στους… «Σπαρτιάτες».

 

Γεράκης (Marc): Δεν αποκλείεται θρίλερ με τα μικρά κόμματα* Στο 40,77% η συμμετοχή, αντίστροφη μέτρηση για το exit poll

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: