Photo via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας (DISFF) συνεργάζεται με το νεοσύστατο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ανάφης (ΑnafiFF), που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 έως τις 11 Ιουλίου 2023.
Στο πλαίσιο αυτής της νέας συνεργασίας, στο νησί της Ανάφης θα διεξαχθεί το κινηματογραφικό εργαστήρι «Creative workshop development for essay film – Από τη Στεριά στην Θάλασσα, από μέσα προς τα έξω», μία κοινή δράση του DISFF και του ΑnafiFF.
Το σεμινάριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση του πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Θανάση Νεοφώτιστου (επικεφαλής Διεθνούς Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας), απευθύνεται σε σπουδαστές που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν μία κινηματογραφική ιδέα σε μορφή essay film και προσφέρεται δωρεάν με τη στήριξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.
Ο όρος «essay film» χρησιμοποιείται ευρέως στην κινηματογραφική κριτική για να περιγράψει ένα αυτο-αναφορικό σινεμά όπου τα όρια μεταξύ μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ καταργούνται.
Το σεμινάριο θα έχει ως βασικό θέμα τη σύζευξη του ψυχικού κόσμου με το περιβάλλον του νησιού, την αναζήτηση (και ανακάλυψη) του εαυτού.
Το σεμινάριο θα αποτελείται από δύο μέρη. Η ανάπτυξη του πρωτογενούς υλικού θα γίνει στο νησί της Ανάφης κατά τη διάρκεια τριών ημερών, αλλά τον Σεπτέμβριο θα συνεχιστεί στην πόλη της Δράμας όπου θα υπάρχει και η δυνατότητα παρουσίασης του υλικού στο πλαίσιο του Φεστιβάλ.
Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του DISFF, ρόλο καθοδηγητών θα έχουν οι Γιάννης Σακαρίδης (καλλιτεχνικός διευθυντής DISFF), Παναγιώτης Ιωσηφέλης (επικεφαλής Εθνικού Σπουδαστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ Δράμας) και Ντενίς Νικολάκου (επικεφαλής Cinematherapy DISFF).
Θα επιλεγούν τέσσερις συμμετέχοντες. Η διαμονή τους στην Ανάφη θα καλυφθεί από την οργανωτική ομάδα του Φεστιβάλ. Τα μεταφορικά έξοδα επιβαρύνουν τους ίδιους. Η γνώση της αγγλικής γλώσσας ενδείκνυται.
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά αλλά υπάρχει πιθανότητα να συμμετάσχουν καλεσμένοι ομιλητές, οι οποίοι θα μιλήσουν στα αγγλικά.
Τα δύο Φεστιβάλ απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα για υποβολή αιτήσεων ενδιαφέροντος έως τις 16 Ιουνίου στο [email protected].
Απαιτείται σύνοψη 100 λέξεων, σκηνοθετικό σημείωμα έως μία σελίδα («γιατί θες να κάνεις essay film;»), ένα αντιπροσωπευτικό visual (εικόνα/φωτογραφία που να εμπνέει τον σκηνοθέτη) και βιογραφικό του δημιουργού.
Περισσότερες πληροφορίες: [email protected] (AnafiFF) και [email protected] (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας).
Με πληροφορίες μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα
Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE