O Πρόεδρος Χριστοδουλίδης τηλεφώνησε στον Μαρκ Ρούτε: Ενημέρωσε τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

FILE PHOTO: Διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας κ. Mark Rutte είχε ο Πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. Φωτογραφία ΓΤΠ, PIO




Ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν στην Ισλανδία, στο περιθώριο της Συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας κ. Μάρκ Ρούτε.

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος. Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο:

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν απόψεις για τα επόμενα βήματα σε σχέση με την προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου και επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό, με την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης και ο Πρωθυπουργός Ρούτε συμφώνησαν ότι η σχετική αναφορά για το Κυπριακό στο προσχέδιο Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα στην προσπάθεια για άρση του αδιεξόδου, επανενάρξη των συνομιλιών και επίλυση του Κυπριακού, στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

Αναφέρθηκε, επίσης, ότι καθοριστικής σημασίας προς αυτή την κατεύθυνση θεωρούνται και οι συναντήσεις που θα γίνουν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, στη Λιθουανία.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, εξάλλου, το Μεταναστευτικό, καθώς και θέματα που άπτονται της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης το αμέσως επόμενο διάστημα στη Χάγη.

Με στόχο τη διαφύλαξη του ονόματος της Κύπρου: Το υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου έλαβε αποφάσεις για να αντιμετωπιστούν οι διεθνείς κυρώσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: