Μητσοτάκης: Τα μηνύματα της μη εμπλοκής της εκκλησίας στις πολιτικές εξελίξεις έχουν σταλεί με πάρα πολύ σαφή τρόπο από τους καθ’ ύλην αρμόδιους, τον Αρχιεπίσκοπο και τον Πατριάρχη

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί συνέντευξη στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1 και στον Γιώργο Λιάγκα, την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Εντολή για ισχυρή αυτοδυναμία και ισχυρή κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Αντέννα. «Πιστεύω ακράδαντα ότι μία σταθερή πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά αυτά που έχουμε πει, γιατί εγώ δεν έχω κρυφή ατζέντα… Αυτά τα οποία λέω ότι θα κάνω θα τα κάνω…», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάλεσε τους πολίτες να δώσουν το «παρών» στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, κάνοντας λόγο για ένα αποτέλεσμα στην πρώτη κάλπη, το οποίο δημιουργεί προσδοκίες και βαριά αίσθηση ευθύνης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι η «γαλάζια» παράταξη είναι η μόνη που μιλάει για το μέλλον και για τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.




Βολές και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. για κρυφή ατζέντα στο μέτωπο της φορολογίας.

«Σε ένα πράγμα είναι απόλυτα ενωμένοι. Αγαπούν εξίσου την υπερφορολόγηση… Εμείς αποδείξαμε ότι μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη με πολιτικές μείωσης των φόρων…», ανέφερε….

Ο κ. Μητσοτάκης ερωτήθηκε για την εικόνα που θα έχει το επόμενο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και τα πρώτα νομοσχέδια, εφόσον οι πολίτες δώσουν αυτοδυναμία στη ΝΔ.

Όπως είπε «το επόμενο υπουργικό συμβούλιο θα έχει πολλές περισσότερες γυναίκες και είναι κάτι για το οποίο έχω δεσμευτεί. Θα υπάρξει σίγουρα μία πολύ μεγάλη εναλλαγή και θα είναι ένα διαφορετικό υπουργικό συμβούλιο από το προηγούμενο… Η πρόθεσή μου είναι να υπάρχει πολύ σημαντικό rotation…», ανέφερε. Πρώτα νομοσχέδια θα είναι η επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους και ένα πιο οικονομικού χαρακτήρα, στο οποίο θα αποτυπώνονται οι προτεραιότητες της πολιτικής στο συγκεκριμένο πεδίο».

«Θα πατήσουμε γκάζι την επόμενη τετραετία. Οι πολίτες θα μας έχουν δώσει μεγάλη ψήφο εμπιστοσύνης και δε μπορούμε να τη διαψεύσουμε», τόνισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτήθηκε και για την επικείμενη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος.

«Είχα υποσχεθεί στο γιό μου ότι θα τον πάω… Η εκκλησία δε μπλέκει και δεν πρέπει να μπλέκει στα κοσμικά… και σίγουρα στις πολιτικές διεργασίες…Τα μηνύματα της μη εμπλοκής της εκκλησίας στις πολιτικές εξελίξεις έχουν σταλεί με πάρα πολύ σαφή τρόπο από τους καθ’ ύλην αρμόδιους. Και αυτοί είναι ο Αρχιεπίσκοπος, θεωρώ όμως ότι αυτή είναι και η άποψη του Πατριάρχη, που είναι ο πνευματικός ηγέτης του Αγίου Όρους» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

Με πληροφορίες από ertnews.gr
Ελλάδα Αθήνα 

Μητσοτάκης από τον Θέρισο: Αυτός ο τόπος είναι ταυτισμένος με τους αγώνες του μεγαλύτερου πολιτικού της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, του Ελευθερίου Βενιζέλου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: