Μαύρη κηλίδα η αποχώρηση του ακροδεξιού ΕΛΑΜ από τη μονόλεπτη σιγή, υπογραμμίζει το ΔΗΚΟ: Επιχείρησαν μάταια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα

Φωτογραφία από την ιστοσελίδα του Δημοκρατικού Κόμματος




Το Δημοκρατικό Κόμμα με ανακοίνωση αναφέρεται στην προχθεσινή αποχώρηση των βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος ΕΛΑΜ κατά τη μονόλεπτη σιγή για τους νεκρούς του ναυαγίου στην Πύλο, χαρακτηρίζοντας το συμβάν ως μαύρη κηλίδα στα κοινοβουλευτικά δρώμενα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

Οι βουλευτές του ΕΛΑΜ με την αποχώρηση τους από την αίθουσα της Βουλής των Αντιπροσώπων στη μονόλεπτη σιγή για τα θύματα του ναυαγίου στην Πύλο, άφησαν μια μαύρη κηλίδα στα κοινοβουλευτικά δρώμενα.

Με την ανακοίνωση δε, που εξέδωσαν μετά την κατακραυγή, επιχείρησαν μάταια να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Το σχετικό βίντεο μιλά από μόνο του και επιβεβαιώνει, δυστυχώς, τη μικροψυχία που επέδειξαν, μπροστά σε μια ανθρωπιστική τραγωδία.

Επιχείρησαν να “σκοτώσουν” την ανθρωπιά, βάζοντας τις καταδικαστέες εμμονές τους πάνω από τον τραγικό θάνατο τόσων συνανθρώπων μας, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Η στάση τους προσβάλλει την κυπριακή κοινωνία και ντροπιάζει το ίδιο το Κοινοβούλιο.

Καμία διαφορετική πολιτική προσέγγιση ως προς τη διαχείριση του Μεταναστευτικού, δεν μπορεί να δικαιολογεί απάνθρωπη στάση, ιδιαίτερα από εκλελεγμένα μέλη του Κοινοβουλίου.

ΕΞΑΛΛΟΥ:
«Πράξη άκρως απαράδεκτη και καταδικαστέα» χαρακτηρίζει ο Δημοκρατικός Συναγερμός την απόφαση του ΕΛΑΜ να αποχωρήσει από τα έδρανα της Βουλής κατά την τήρηση μονόλεπτης σιγής για τα θύματα της τραγωδίας στα ανοιχτά της Πύλου.

Η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ αναφέρει:

Η αποχώρηση του ΕΛΑΜ από τα έδρανα της Βουλής κατά την τήρηση μονόλεπτης σιγής για τα θύματα της τραγωδίας στα ανοιχτά της Πύλου συνιστά πράξη άκρως απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Το ελάχιστο που οφείλουμε να επιδείξουμε στον άδικο χαμό εκατοντάδων ανθρώπων, στην πλειοψηφία τους μικρά παιδιά και γυναίκες, θύματα των κυκλωμάτων διακινητών, είναι τη βαθύτατη θλίψη και τον συγκλονισμό μας.

Αυτό επιβάλλει ο σεβασμός μας στις πανανθρώπινες αξίες. Οτιδήποτε άλλο θεωρούμε ότι είναι απάνθρωπη ενέργεια που μειώνει την αξία της ανθρώπινης ζωής.

  • ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΕΛΑΜ

«Οι βουλευτές του ΕΛΑΜ έτυχε να βρεθούν εκτός της αίθουσας σε άλλη εργασία κατά την διάρκεια της μονόλεπτης σιγής, όχι εσκεμμένα, όπως άλλωστε τυχαίνει πολλές φορές να απουσιάζουν βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά ουδέποτε έχει μετατραπεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα», αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Κανένας θάνατος, οποιουδήποτε ανθρώπου, πόσο μάλλον ανήλικων παιδιών, δεν μπορεί να μην προκαλεί συγκλονισμό και ανείπωτη θλίψη.

Οι βουλευτές του ΕΛΑΜ έτυχε να βρεθούν εκτός της αίθουσας σε άλλη εργασία κατά την διάρκεια της μονόλεπτης σιγής, όχι εσκεμμένα, όπως άλλωστε τυχαίνει πολλές φορές να απουσιάζουν βουλευτές όλων των κομμάτων, αλλά ουδέποτε έχει μετατραπεί σε μείζον πολιτικό ζήτημα.

Η πολιτική εκμετάλλευση ενός τόσο τραγικού περιστατικού είναι πρωτοφανής. Ο στόχος είναι να νοιώσει μια κοινωνία ενοχές για ένα έγκλημα που διέπραξαν τα κυκλώματα διακινητών και οι διαφορές Μ.Κ.Ο που καλύπτουν τη δράση τους.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) θα είμαστε ξεκάθαροι. Όσοι υποστηρίζουν τις πολιτικές ανοιχτές συνόρων είναι σήμερα συνυπεύθυνοι για τον θάνατο αυτών των ανθρώπων.

Η κυπριακή Δεξιά ρίχνει τώρα …πέτρες για το Κυπριακό: Το ΔΗΚΟ απαντά ότι δεν θα υπέγραφε ποτέ το “περίφημο” Πλαίσιο Γκουτέρες ως Ενδιάμεση Συμφωνία

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: