Για «μερική επιτυχία» στις μάχες στο νότιο μέτωπο μιλούν οι Ουκρανοί: Σφοδρές συγκρούσεις και στην περιοχή του Ντονέτσκ

A Ukrainian serviceman from the 24th Separate Mechanized Brigade ‘King Danylo’ passes through a hole in the wall of a damaged building at a frontline position, at an undisclosed location in the Donetsk region, eastern Ukraine, 24 May 2023, amid the Russian invasion. EPA,OLEG PETRASYUK




Οι ουκρανικές δυνάμεις ενισχύουν τις θέσεις στις οποίες έχουν φθάσει σε περιοχές της νότιας γραμμής του μετώπου αφού σημείωσαν «μερική επιτυχία» στην μάχη κατά των ρωσικών δυνάμεων, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του στρατού.

Οι ουκρανικές δυνάμεις προχωρούν σε επιχειρήσεις επίθεσης στην κατεύθυνση των κατεχόμενων από τη Ρωσία πόλεων της Μελιτόπολης και του Μπερντιάνσκ στην περιοχή της Ζαπορίζια, δήλωσε ο εκπρόσωπος του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων Αντρίι Κόβαλεφ, απαριθμώντας τα ονόματα χωριών στο νότιο τμήμα της χώρας.

«Είχαν μερική επιτυχία στις κατευθύνσεις της Νοβοντανιλίβκα –Ρομπότινε, Μάλα Τοκμάτσκα – Βερμπόβε, Βίλνε Πόλε – Μακαρίβκα, ενισχύουν τα σύνορα που έχουν εξασφαλίσει», δήλωσε ο ίδιος σήμερα σύμφωνα με το Κέντρο Τύπου του ουκρανικού Στρατού.

Η Ουκρανία μάχεται επίσης για να συγκρατήσει την προέλαση ρωσικών στρατευμάτων στα ανατολικά, με «ιδιαίτερα σφοδρές συγκρούσεις» να λαμβάνουν χώρα κοντά στο Λιμάν στην περιοχή Ντονέτσκ, δήλωσε ο ίδιος.

Mε πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κίεβο, Ουκρανία

Τερατώδης ρωσική προπαγάνδα στη Βουλγαρία: Η Μόσχα έστησε 400 ιστοσελίδες-φερέφωνα και την πλημμύρισε στα fake news

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: