Αποκρούστηκε η ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο: «Όλοι οι πύραυλοι (της Μόσχας) καταρρίφθηκαν, δεν υπήρξαν πλήγματα»…

epa10671676 A handout photo made available by the State Emergency Service of Ukraine shows Ukrainian rescuers work on a place of rocket hit in the Dnipro area, central Ukraine, late 03 June 2023, amid the Russian invasion. At least 14 people were injured including one child as a result of a Russian attack in the Dnipro area, the State Emergency Service (SES) of Ukraine reported. EPA, STATE EMERGENCY SERVICE HANDOUT




Ουκρανοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ότι η νέα αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου αποκρούστηκε και ότι συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν πάνω από 20 πυραύλους κρουζ καθώς πλησίαζαν την πρωτεύουσα.

«Όλοι [σ.σ. οι ρωσικοί πύραυλοι] καταρρίφθηκαν, δεν υπήρξαν πλήγματα», ανέφερε ο Σερχίι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου, μέσω Telegram.

Ο ισχυρισμός αυτός είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.

Δημοσιογράφοι του Ρόιτερς άκουσαν εκρήξεις ενώ ο συναγερμός στην πόλη διήρκεσε για πάνω από τέσσερις ώρες αφού άρχισαν να ηχούν σειρήνες, μετά τα μεσάνυχτα.

Συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές σε δρόμους και γραμμές του τρόλεϊ στη συνοικία Ντεσνιάνσκι, σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση της πόλης. Η συνοικία αυτή, στην αριστερή όχθη του Δνείπερου ποταμού, είναι η πολυπληθέστερη του Κιέβου.

Κατά τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπάρχουν θύματα.

Οι ουκρανικές αρχές διαβεβαιώνουν γενικά το τελευταίο διάστημα πως καταρρίπτουν την πλειονότητα των πυραύλων και των UAVs-καμικάζι της Ρωσίας.

  • Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκρήξεις στο Κίεβο

Οι εκρήξεις οι οποίες ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στο Κίεβο οφείλονταν στο ότι η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα απωθεί ρωσική αεροπορική επιδρομή, ανέφερε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο μέσω Telegram.

Νωρίτερα, η στρατιωτική διοίκηση Κιέβου ανέφερε μέσω της ίδιας πλατφόρμας πως συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας ενεργοποιήθηκαν για να αποκρούσουν αεροπορική επιδρομή της Ρωσίας στην περιφέρεια της πρωτεύουσας.

Οι ουκρανικές αρχές διαβεβαιώνουν γενικά το τελευταίο διάστημα πως καταρρίπτουν την πλειονότητα των πυραύλων και των UAVs-καμικάζι της Ρωσίας.

  • Χαιρετίζει “τα νέα που περιμέναμε” από την Μπαχμούτ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε «τα νέα που περιμέναμε», όπως είπε, από τους στρατιώτες που πολεμούν εντός και γύρω από την κατεστραμμένη πόλη Μπαχμούτ, χωρίς όμως να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

«Είμαι ευγνώμων στον κάθε στρατιώτη, σε όλους τους υπερασπιστές μας, άνδρες και γυναίκες, που μας έδωσαν σήμερα τα νέα που περιμέναμε. Εξαιρετική δουλειά, στρατιώτες του τομέα της Μπαχμούτ!» είπε ο Ζελένσκι στο βραδινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Παράλληλα, ο Ουκρανός πρόεδρος ειρωνεύτηκε την «υστερική αντίδραση» της Ρωσίας σε κάθε ενέργεια των ουκρανικών δυνάμεων. «Βλέπουμε μέχρι ποιου σημείου η Ρωσία αντιδρά υστερικά σε κάθε πρόοδο που κάνουμε στον τομέα αυτόν, σε κάθε θέση που καταλαμβάνουμε. Ο εχθρός ξέρει ότι η Ουκρανία θα νικήσει», πρόσθεσε.

Ο Ζελένσκι ξεχώρισε «δύο μονάδες» οι οποίες «υπερασπίστηκαν αποφασιστικά και αποτελεσματικά τις θέσεις μας, κατέστρεψαν τους κατακτητές και, το σημαντικότερο, προχώρησαν προς τα εμπρός».

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι απέκρουσε μια μεγάλη επίθεση εναντίον των δυνάμεών της στην ανατολική Ουκρανία. Ουκρανοί αξιωματούχοι από την άλλη διέψευσαν ότι έχει ξεκινήσει η μεγάλη, αναμενόμενη εδώ και μήνες, αντεπίθεση του Κιέβου, αν και ανέφεραν ότι πέτυχαν κάποια κέρδη κατά μήκος της γραμμής του μετώπου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters, AFP
Κίεβο, Ukraine

Νύχτα “κόλασης” στην Ουκρανία και τη Ρωσία: Η Μόσχα λέει πως απέκρουσε δεύτερη μείζονα ουκρανική έφοδο στην περιφέρεια Ντανιέτσκ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: