Βαρύτατη ομολογία Δημήτρη Μαύρου MRB: Οι δημοσκοπήσεις μας έδειχναν τη διαφορά του 20% αλλά δεν το λέγαμε γιατί δεν θα μας πίστευαν… [βίντεο]

Ο Δημήτρης Μαύρος της MRB Screen Shot via Glomex




Μια σοβαρότατη ομολογία έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB Δημήτρης Μαύρος, από τους πλέον γνωστούς δημοσκόπους της χώρας σε σχέση με την πρόβλεψη του αποτελέσματος των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Παραδέχθηκε ότι τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων έδιναν σχεδόν καθαρά το αποτέλεσμα της διαφοράς των 20 μονάδων.

«Οι απλές σταθμίσεις των στοιχείων έδιναν το αποτέλεσμα» σημείωσε ο κ. Μαύρος, εξηγώντας ότι τα στοιχεία που έρχονταν από τις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών, με στάθμιση σε φύλο, ηλικία, περιοχές και προηγούμενη ψήφο έδινε στη Νέα Δημοκρατία κεντρική τιμή 42% και στον ΣΥΡΙΖΑ 19%.




Σύμφωνα με τον κ. Μαύρο, τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων έδειχναν ξεκάθαρα ότι θα υπήρχε διαφορά 20 μονάδων. «Αν βγαίναμε έτσι; Θα μας έλεγαν “αυτά τα δείγματα για πέταμα, πετάξτε τα”», είπε. Και συμπλήρωσε ότι το μετατραυματικό στρες των προβλέψεων του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος του 2015 (η μεγαλύτερη έως τώρα αποτυχία των δημοσκόπων) δεν τους επέτρεπε να τα ανακοινώσουν.

«Η αλήθεια είναι ότι όταν υφίστασαι μία πίεση από το 2015 μέχρι σήμερα σε ηθικό, μεθοδολογικό, επιστημονικό, επικοινωνιακό επίπεδο από συγκεκριμένο χώρο» για υποεκτίμηση των στοιχείων και πράγματι υπάρχει υποεκτίμηση, το αποτέλεσμα είναι οι δημοσκόποι «να απομακρυνόμαστε από τα στοιχεία γιατί είχαμε υποστεί μετατραυματικό σοκ».




Βέβαια, αυτό προκαλεί από την ανάποδη, αυτή τη φορά, ένα νέο κύμα αμφισβήτησης καθώς θα θα περίμενε κάποιος από σοβαρούς κατά τεκμήριο επιστήμονες να αγωνίζονται για την ορθότητα της επιστήμης τους αντί να μπαίνουν σε πολιτικούς και άλλους συμψηφισμούς.

Π.Ζ.

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα είναι σαφής: «Λυσσάξανε να παραιτηθεί #Με_τον_Αλέξη – Εννοείται αυτό»

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: