«Ταλιμπάν του κλίματος» στη Ρώμη: Έβαψαν μαύρα τα νερά στο σιντριβάνι της Πιάτσα Ναβόνα * Δεν σώζεται έτσι το περιβάλλον, λέει ο δήμαρχος [videos]

Mέλη της οργάνωσης Ultima Generazione μέσα στα μαύρα νερά του σιντριβανιού στην Πιάτσα Ναβόνα. Screenshot via YuTube@TeleAmbiente/




Για μια ακόμη φορά τα μνημεία της Ιταλίας έγιναν στόχος των “ταλιμπάν του κλίματος” που έβαψαν μαύρα  τα νερά του διάσημου σιντριβανιού των Τεσσάρων Ποταμών στην εμβληματική Πιάτσα Ναβόνα (Piazza Navona) της Ρώμης διαμαρτυρόμενοι για την κλιματική κρίση.

Μέλη της οργάνωσης Ultima Generazione έριξαν κάρβουνο αραιωμένο σε νερό στο σιντριβάνι διαμαρτυρόμενοι «για το μαύρο μέλλον που περιμένει την ανθρωπότητα» και που ήδη εκδηλώνεται με ξηρασίες και όλο και συχνότερες πλημμύρες.

 

Όταν έφτασε η αστυνομία, οι ακτιβιστές αντιστάθηκαν παθητικά και απομακρύνθηκαν από τους αστυνομικούς.

Πολλοί πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο εκδήλωσαν την αντίθεσή τους φωνάζοντας προς του ακτιβιστές, ενώ ο δήμαρχος της Ρώμης, ανάρτησε δήλωση καταδίκης στο Twitter, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

  • “Άλλη μια παράλογη χειρονομία παραμόρφωσης στα μνημεία της #Ρώμης . Αυτή τη φορά το υπέροχο σιντριβάνι των Τεσσάρων Ποταμών στην #PiazzaNavona έχει λερωθεί . Οι δίκαιοι αγώνες γίνονται λάθος αν βλάπτουν το κοινό όφελος. Δεν σώζεται το περιβάλλον θέτοντας σε κίνδυνο την καλλιτεχνική κληρονομιά!”

 

Η Κρήνη των Τεσσάρων Ποταμών δημιουργήθηκε το 1651 από τον γλύπτη και αρχιτέκτονα Μπερνίνι και απεικονίζει τέσσερις μεγάλους ποταμούς των τεσσάρων ηπείρων στις οποίες είχε διαδοθεί η παπική εξουσία: το Νείλο της Αφρικής, το Δούναβη της Ευρώπης, το Γάγγη της Ασίας και το Ρίο ντε Λα Πλάτα της Αμερικής.

 

Από την Ελισάβετ στον Κάρολο: Τι άλλαξε, τι παρέμεινε ίδιο στο πέρασμα του χρόνου

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: