Σε κλοιό βροχοπτώσεων η Κρήτη: Που θα βρέξει τις επόμενες ώρες, βελτίωση από το μεσημέρι του Σαββάτου

FILE PHOTO: Έντονη βροχόπτωση. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΝΤΟΜΑΛΗΣ




Σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται στην Κρήτη το διήμερο Παρασκευής 5 και Σαββάτου 6 Μαΐου, ιδίως στα δυτικά τμήματα του νησιού, όπου, σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστα Λαγουβάρδο, χρειάζεται προσοχή από τους πολίτες.

Όπως ανέφερε στο ertnews, ήδη κατά τη διάρκεια της νύχτας έπεσαν μεγάλα ύψη βροχής στα δυτικά της Κρήτης.

Χαρακτηριστικά, μέχρι τις 8 το πρωί είχαν πέσει 80 χιλιοστά στην Πολυτεχνειούπολη και περίπου 60 χιλιοστά στις Βρύσες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν τις επόμενες ώρες στην Κρήτη, κυρίως στα δυτικά του νησιού, στους μεγαλύτερους ορεινούς όγκους, στα Χανιά και στο Ρέθυμνο.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το προβλεπόμενο ύψος βροχής μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου, με τα συνολικά ύψη βροχής να ξεπερνούν τοπικά τα 70 χιλιοστά.

Αυτό το διάστημα απαιτείται προσοχή και επαγρύπνηση τόνισε ο κ. Λαγουβάρδος, ο οποίος πρόσθεσε ότι από τη νύχτα και ιδίως τις πρωινές ώρες του Σαββάτου θα ακολουθήσει σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων και βελτίωση του καιρού.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου θα σταματήσει να βρέχει και θα σημειωθεί ελαφρά άνοδος της θερμοκρασίας.

Προβλήματα στα Χανιά

Μικρής έκτασης προβλήματα προκάλεσε σε περιοχές των Χανίων η έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ωρών.

Τα περισσότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν σε παραλιακές περιοχές όπου από την βροχή μεταφέρθηκαν φερτά υλικά και χώμα στις παραλίες, Καλαθά και Τερσανά Ακρωτηρίου, ενώ προβλήματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Στέρνες και Μουζουρά, καθώς και σε σημείο του οδικού δικτύου προς Μαράθι, όπου και βρίσκονται σε εξέλιξη έργα της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης Αποχέτευσης Χανίων.

Από την έντονη βροχόπτωση συγκεντρώθηκε μεγάλη ποσότητα νερού σε σημείο του δρόμου κοντά στο αεροδρόμιο Χανίων, όπου και υπήρξε παρέμβαση της Πυροσβεστικής, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα στην λειτουργία του αεροδρομίου.

Κλειστό και από τις δύο εισόδους είναι σήμερα το φαράγγι της Σαμαριάς, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, λαμβάνοντας υπόψη τις μετεωρολογικές προγνώσεις για ασταθή καιρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και εντός του φαραγγιού.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Αντιμέτωποι με αρκούδες οι κάτοικοι στη Χαλκιδική: Καταστρέφουν μελίσσια στην περιοχή του Ταξιάρχη

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: