Πολιτικό τσουνάμι «έπνιξε» τον Τσίπρα: Στρατηγική ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ – Σαφείς ενδείξεις για αλλαγή σελίδας στην ηγεσία

FILE PHOTO: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα, Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Διαστάσεις ιστορικής, στρατηγικής ήττας που αναπόφευκτα θα πυροδοτήσει εξελίξεις και στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ προδιαγράφουν τα αποτελέσματα της σημερινής εκλογικής βραδιάς.

Ήδη, πληροφορίες της Hellas Journal από την Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται στις δηλώσεις του να ανοίξει τις εξελίξεις για την επόμενη ημέρα στην ηγεσία του κόμματος, χωρίς να είναι ακόμη σαφές το τι ακριβώς θα επιλέξει να κάνει.

Με την πρόβλεψη του τελικού αποτελέσματος να δείχνει ότι η διαφορά των δύο κομμάτων θα υπερβεί ακόμη και στις 20 ποσοστιαίες μονάδες, ξεπερνώντας ακόμη και τις μεγαλύτερες τιμές διαφοράς που έδωσε το δεύτερο, τελικό exit poll.    ο εκλογικός χάρτης της Ελλάδας, πλην Ροδόπης, βάφεται γαλάζιος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει ακόμη και την Κρήτη, τα ισχυρά κοματικά προπύργια που κληρονόμησε από το ΠΑΣΟΚ.

Οι πρώτες δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά κανάλια δείχνουν παραζάλη και αδυναμία επεξεργασίας των αιτιών του τελικού αποτελέσματος, ενώ οι επόμενες ώρες θα αποκαλύψουν κατα πόσον ο Αλέξης Τσίπρας θα δηλώσει ότι παραμένει αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή θα εκκινήσει διαδικασίες διαδοχής μετά από μία συντριπτική ήττα.

ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας, προϊόν της κρίσης αμφότεροι, έδειξαν εγκλωβισμένος καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις συνταγές εκείνες που τους έφεραν στον εκλογικό αφρό.

Απεδείχθη ότι η Ελλάδα, παρότι δεν έχει λύση όλα της τα προβλή,ματα, είναι μια άλλη Ελλάδα από αυτή του 2015 και πολύ περισσότεριο από του 2012.

Οι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ , το λα:iκισμό αλλά και σε μια ολόκληρη εποχή μιζέριας, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έμοιαζε εμμονικά να επενδύει.

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: